Rybáriková hrala finále v New Haven pod liekmi proti bolesti

Magdaléna Rybáriková zostala po finále sklamaná z prehry iba chvíľu.
Magdaléna Rybáriková zostala po finále sklamaná z prehry iba chvíľu. (Autor: SITA/AP)
SITA|24. aug 2014 o 08:59

Slovenská tenistka nastúpila na finále tenisového turnaja v New Haven proti Petre Kvitovej zranená.

NEW HAVEN. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková si zatiaľ nepripísala do zbierky úspechov piaty turnajový titul z hlavného ženského okruhu.

V sobotňajšom finále dvojhry na turnaji WTA Connecticut Open v americkom New Havene (dotácia 710 000 USD, tvrdý povrch, Premier) nenasadená Rybáriková nestačila na turnajovú dvojku z Česka Petru Kvitovú a podľahla jej za 69 minút 4:6, 2:6.

Kvitová bola agresívnejšia, behavejšia a celkovo po všetkých stránkach lepšia. Češka dominovala vo víťazných úderoch 31:6 a 20 z 24 nábehov k sieti premenila na víťazné lopty. Slovenka mala pomer víťazných úderov a nevynútených chýb 6:12. Jej opatrnejší výkon poznačili aj zdravotné problémy.

Natiahla si sval na nohe

"Bol to pre mňa veľmi ťažký zápas, lebo v semifinále som si natiahla slabinu na nohe a v noci som takmer nespala od bolesti. Na rozohrávke som ešte nevedela, či vôbec nastúpim na finále, ale fyzioterapeuti ma zatejpovali a dostala som lieky proti bolesti. Musím povedať, že ma to limitovalo, ale Petra hrala výborne, víťazstvo si zaslúži," povedala po finále Rybáriková.

"Dobre som podávala, ale pohyb bol naozaj slabší. Zvyčajne využívam došmykovanie k loptám, ale v tomto zápase som to vypúšťala. V rámci možností som však odohrala dobrý zápas, ale nehovorím, že ak by som bola zdravotne v poriadku, tak by som Petru zdolala. Ona odohrala nielen tento zápas, ale celý týždeň na vysokej úrovni. Je to pravá šampiónka," dodala Rybáriková.

Pre 25-ročnú Magdalénu Rybárikovú to bolo šieste finále na okruhu WTA, jej aktualizovaná bilancia je 4 víťazstvá - 2 prehry. Proti o 17 mesiacov mladšej už dvojnásobnej wimbledonskej šampiónke Kvitovej odohrala piaty zápas a zaznamenala štvrtú prehru. V kariére ju zdolala iba vo finále turnaja ITF v máji 2011 v Prahe.

"Chcem pogratulovať Petre k víťazstvu na turnaji. Hrala výborne, je šampiónka na kurte, aj skvelý človek. Ja mám za sebou tiež vydarený týždeň s dobrými výsledkami. Najväčšie poďakovanie za toto finále patrí môjmu trénerovi Martinovi Ležákovi, s ktorým sme začali spoluprácu len pred niekoľkými týždňami," uviedla ešte na slávnostnej ceremónii po finále Rybáriková.

Začína myslieť na US Open

"Snažila som sa od začiatku tlačiť súperku, ale občas som stratila koncentráciu a pokazila posledný úder. Veľmi dôležité bolo, že som ju dokázala brejknúť v koncovke prvého setu na 6:4 a to ma upokojilo. Dnes si ešte budem užívať tento titul, ale od zajtra som už mysľou na US Open," cituje víťaznú Kvitovú server Ženskej tenisovej asociácie WTA.

Ľaváčka Kvitová v generálke na US Open dosiahla trinásty kariérny titul vo dvojhre a zaradila sa medzi favoritky záverečného grandslamového turnaja sezóny. V New Havene bola tretí rok v rade vo finále a po edícii 2012 vybojovala druhé celkové víťazstvo. To aktuálne získala absolútne suverénne, keď v štyroch zápasoch nepustila súperkám ani jeden set a odovzdala dovedna len 18 gemov.

Češka získala prémiu 120 000 USD a 470 bodov do rebríčka, zdolanej finalistke zo Slovenska pribudne 64 000 USD a 305 bodov do rebríčka. Kvitová zostane po turnaji v New Havene svetovou štvorkou rebríčka, ale Rybáriková by zo 68. miesta mala vyskočiť späť do najlepšej päťdesiatky. Postupom do finále sa stala najúspešnejšou Slovenkou na turnaji v New Havene vo dvojhre. Doteraz ňou bola Daniela Hantuchová, ktorá v roku 2002 dokráčala do semifinále.

New Haven dvojhra žien - finále

Petra Kvitová (ČR-2) - Magdaléna Rybáriková (SR) 6:4, 6:2 za 69 minút

Finálové účasti Magdalény Rybárikovej na turnajoch WTA vo dvojhre (6):

víťazstvá (4)

2013 a 2012 - Washington (tvrdý povrch), 2011 - Memphis (tvrdý povrch), 2009 - Birmingham (tráva).

prehry vo finále (2): 2014 - New Haven (tvrdý povrch), 2011 - Kuang-čou (tvrdý povrch)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková hrala finále v New Haven pod liekmi proti bolesti