Rybáriková hovorila o prehre Sereny, vyradila Halepovú

Magdaléna Rybáriková.
Magdaléna Rybáriková. (Autor: SITA/AP)
Michal Trško, SITA|20. aug 2014 o 07:42

Slovenka tesne pred posledným tenisovým grandslamom sezóny zdolala druhú hráčku svetového rebríčka.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom SME.

BRATISLAVA. Od Wimbledonu vyhrala len jeden zápas. Na piatich turnajoch vypadla už v prvom kole, do druhého sa dostala len v Montreale.

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nemala posledné týždne veľmi úspešné obdobie. Prišiel však turnaj v New Havene a Rybáriková po výbornom výkone v druhom kole zdolala svetovú dvojku Rumunku Simonu Halepovú.

Veľmi vydarený zápas

„Dobre som podávala a snažila som sa hrať často slajzované údery s prechodom k sieti. To mojej súperke zrejme nevyhovovalo. Bol to naozaj veľmi vydarený zápas z mojej strany,“ povedala Rybáriková pre server WTA. Súperkou Rybárikovej vo štvrťfinále bude Američanka Alison Riskeová.

Turnaj v New Havene je pritom posledným pred grandslamovým US Open v New Yorku, ktorý sa začne budúci týždeň v pondelok.

Ešte minulý týždeň sklamaná Rybáriková priznala SME, že momentálne nemá dobré obdobie. Hovorila, že práve Halepová spolu s Eugenie Bouchardovou predstavujú novú vlnu svetového ženského tenisu.

„Hlavne Simona hrá výborne. Má konštantné výsledky a Bouchardová hrá veľmi dobre na grandslamoch,“ povedala Slovenka.

Prehrať môže aj Serena

Mladé hráčky podľa Rybárikovej spestrujú a vyrovnávajú momentálny ženský tenis. „Viac sa trénuje a top hráčka môže prehrať aj s osemdesiatou na svete. Teraz môže pokojne vypadnúť aj Serena v prvom kole,“ povedala Rybáriková.

Napokon to nebola Serena Wiliamsová, ale práve Halepová, ktorú ona sama vyradila už v druhom kole. „Na všetkých severoamerických turnajoch som nemala šťastie na žreb, preto ma veľmi teší toto víťazstvo,“ hovorila Rybáriková. V kariére sa jej podarilo poraziť hráčku svetovej desiatky štvrtýkrát, len prvýkrát však hráčku top päťky.

„Je to skvelý pocit zdolať takú šampiónku. Dodá mi to sebavedomie, som šťastná z postupu do štvrťfinále,“ dodala Rybáriková.

Slovenka mala tesne pred US Open výbornú formu aj vlani. Skvelou sériou sa dostala až medzi nasadené hráčky.

Vypadla tam síce hneď v prvom kole, ale výsledky ju veľmi motivovali. „Sama som si hovorila, že teraz by som nechcela proti sebe hrať,“ hovorila vlani.

Teraz však po prehrách na posledných turnajoch klesla zo 44. na 68. miesto rebríčka WTA.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

Magdaléna Rybáriková (SR) - Simona Halepová (Rum.-1) 6:2, 4:6, 6:3 za 116 minút

Petra Kvitová (ČR-2) - Jekaterina Makarovová (Rus.) 6:2, 6:1

Alison Riskeová (USA) - Flavia Pennettová (Tal.-6) 6:1, 7:6 (3)

Barbora Záhlavová-Strýcová (ČR) - Caroline Garciová (Fr.) 7:5, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková hovorila o prehre Sereny, vyradila Halepovú