Rusyn cup si v tomto ročníku odniesli Medzilaborčania

Zostava Dream Team - Vladislav Kvaska, Lukáš Kollár, Igor Tabiš, Kevin Mikita, Vladimír Kandričák, Peter Bakajsa, Tomáš Kačur, Matúš Ivan, Pavel Sopko.
Zostava Dream Team - Vladislav Kvaska, Lukáš Kollár, Igor Tabiš, Kevin Mikita, Vladimír Kandričák, Peter Bakajsa, Tomáš Kačur, Matúš Ivan, Pavel Sopko. (Autor: Miroslava Masicová)
Miroslava Masicová|26. mar 2017 o 11:48

Futsalový turnaj Rusínov z celého Slovenská má jasné pravidlá a dovolený doping.

HUMENNÉ. Finále 4. ročníka celoslovenského futsalového turnaja Rusyn cup sa hralo v Humennom aj napriek tomu, že Humenčania sa ho nezúčastnili.

"Minuloroční víťazi, mužstvo Dream team, ktoré tvoria prevažne hráči z Medzilaboriec, malo právo a výsadu rozhodnúť, kde budeme hrať finále v tomto roku. V Humennom sa cítia ako doma, preto sme tu," povedal redaktor rádia rusynFM a člen organizácie molody.Rusyny Martin Jamroškovič, organizátor turnaja.

Futsalový Rusyn Cup v Humennom: fotogaléria

26.3.2017

Pre amatérov i profíkov

Myšlienka Rusyn cupu vznikla kedysi pred piatimi rokmi, v jednej z bratislavských telocviční.

"Chodili sme s chalanmi, hrať futbal, len tak rekreačne a povedali sme si, že by sme tomu mohli dať väčší rozmer, v Bratislave je veľmi veľa Rusínov," spomína Martin na nesmelé začiatky.

Do nultého ročníka sa prihlásilo osem tímov. Dnes sa ich počet viac ako zdvojnásobil. Je to turnaj pre všetkých, ktorí si jednoducho chcú zahrať futbal pod strechou, ale príslušnosť k národnosti nie je podmienkou. Hrajú amatérski futbalisti aj profesionáli.

Povolený doping

Lokálne kolá odohrali v Bratislave a v Prešove, z devätnástich prihlásených sa šesť najlepších mužstiev stretlo cez víkend v humenskej Mestskej športovej hale vo finále.

Farby svojho okresu hájili Prešovčania i Svidníčania, družstvo Molody Rusyny tvorili zväčša chlapci od Stropkova.

Tím Zapovci bol zložený z bratov, bratrancov a strýkov jednej rodiny s priezviskom Zápotocký.

Zastúpenie mali aj Bardejovčania v mužstve Chmeľová. Minuloročný titul obhajoval "tím snov" z Medzilaboriec.

Pri zápasoch podľa platných pravidiel futsalu, ale v duchu fair play mali hráči povolený, ba priam povinný aj tradičný doping, chlieb s masťou a cibuľou. "Bez toho to nejde, tradícia je tradícia."

Obhájili víťazstvo

Víťazmi turnaja sa stali obhajcovia titulu Dream team z Medzilaboriec, keď vo finále v ťažkom zápase zdolali družstvo Chmeľová 4:2.

Úvod zápasu držali pevne v rukách Bardejovčania, za stavu 2:0 potom nastal obrat a Dream Team nielenže vyrovnal dvojgólový rozdiel, ale výsledok obrátil vo svoj prospech.
Najlepším strelcom turnaja bol Tomáš Michaliv z družstva Chmeľová, za najlepšieho brankára vyhlásili jeho spoluhráča Patrika Maliňáka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Rusyn cup si v tomto ročníku odniesli Medzilaborčania