Ručinský sa vrátil do materského Litvínova

SITA|18. okt 2010 o 11:51

Český hokejový útočník Martin Ručinský sa vracia do Litvínova.

LITVÍNOV. Olympijský víťaz z Nagana 1998 a trojnásobný majster sveta sa rozhodol, že po predčasnom konci v pražskej Sparte bude pokračovať v kariére a dohodol sa s vedením materského tímu na pôsobení v čiernožltom drese. Informoval o tom server iDnes.cz. Ručinského do Litvínova lákali už dlhšie, pred sezónou sa však rozhodol, že predĺži svoje dvojročné pôsobenie v Sparte.

Po nevydarenom úvode sezóny sa však s ním klub z Holešovíc rozlúčil a Ručinský v pondelok už trénoval v Litvínove, kde pôsobil v rokoch 1988 až 1991 a potom krátko aj počas sezón 1994/95, 1998/99, 2002/03 a 2004/05. V Litvínove sa stretne s kamarátom a bývalým spoluhráčom Robertom Reichelom, ktorý je momentálne trénerom. "Chcel by som, aby bol Růča mojou predĺženou rukou v tíme. Do mužstva prinesie skúsenosť a mal by byť lídrom," povedal pre iDnes.cz Reichel.

S odchodom Ručinského do Sparty nesúhlasili fanúšikovia v Litvínove, ktorí už dávnejšie deklarovali, že si neželajú jeho návrat. "Bude to zložité, ale čo urobím? Pískali na mňa aj v lete pri rozlúčkovej exhibícii Roberta Reichla s Jirkom Šlégrom, pískali by na mňa asi aj o desať rokov. Ja nikomu nič nevyčítam, beriem to tak, ako to je," povedal pre iDnes.cz Ručinský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Ručinský sa vrátil do materského Litvínova