Rozrušený Stachovskij poukázal aj na Slovákov

Ukrajinský tenista Sergij Stachovskij poukazuje na futbal.
Ukrajinský tenista Sergij Stachovskij poukazuje na futbal. (Autor: SITA/AP)
SITA|26. aug 2014 o 00:36

"Všetko sa to človeku dostáva pod kožu. Dosť ťažko sa funguje bez informácií a pri snahe o ich aktualizovaný prísun," povedal Ukrajinec po prehre v 1. kole v New Yorku.

NEW YORK. Ukrajinský tenista Sergij Stachovskij po svojej pondelňajšej hladkej prehre 3:6, 1:6, 4:6 s Talianom Andreasom Seppim v 1. kole dvojhry na newyorských grandslamových US Open priznal, že pod vplyvom udalostí v jeho krajine sa mu ťažko koncentruje na šport.

"Pred dvoma týždňami som tam bol a to nie príliš ďaleko od diania," povedal 28-ročný 93. hráč renkingu ATP Stachovskij, nešpecifikoval však miesto pobytu, resp. vzdialenosť od konfliktami zmietaného východu Ukrajiny: "Všetko sa to človeku dostáva pod kožu. Dosť ťažko sa funguje bez informácií a pri snahe o ich aktualizovaný prísun."

Niekdajší zverenec Tibora Tótha vyslovil názor, že nebolo dôvodu na presun zápasu 12. - 14. septembra s Belgičanmi v play-off o svetovú skupinu Davisovho pohára 2015 reprezentačných družstiev mužov z Kyjeva do estónskeho Tallinnu. Zmenu dejiska z bezpečnostných dôvodov nariadila Medzinárodná tenisová federácia (ITF).

"Ukrajinský národný futbalový tím bude čoskoro hrať s Portugalčanmi aj Slovákmi. Na štadióne bude 80 000 divákov a tam je to v poriadku. Máme tu však Davis Cup pred maximálne 5000 divákmi v uzavretej hale a to je vraj problém," podotkol Stachovskij a vytiahol paralelu s nepokojmi v americkom Fergusone v Missouri: "Mali by sme zrušiť US Open? Je to rovnaké ako s Kyjevom."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Rozrušený Stachovskij poukázal aj na Slovákov