Rozohrávač Ginóbili pôjde kvôli manželke jedine do Bologne

SITA|27. sep 2011 o 11:14

"Dostal som tiež ponuku z Brazílie, ale Virtus Bologna je pre mňa jediná voľba," uviedol 34-ročný veterán zámorských paluboviek Manu Ginóbili

SANTA FÉ. Argentínsky rozohrávač Emanuel David "Manu" Ginóbili, ktorý je spolu s Timom Duncanom a Tonym Parkerom už mnoho sezón neodmysliteľnou súčasťou popredného tímu zámorskej basketbalovej NBA San Antonio Spurs, si v prípade pokračujúceho lockoutu v profilige zahrá jedine v talianskom prvoligovom klube Virtus Bologna.

"Dostal som od tohto klubu ponuku a nepovedal som nie, takže šanca stále existuje. Bologna je pre mňa jediná zámorská voľba. Strávil som v tomto meste úžasné chvíle a moja manželka Marianela miluje Taliansko. Vyjadriť sa mám do konca septembra. Dostal som tiež ponuku z Brazílie, ale Virtus je pre mňa jediná voľba," zdupľoval v rozhovore pre argentínsku Diario Show už 34-ročný veterán, ktorý sa v drese Spurs stal v rokoch 2003, 2005 a 2007 šampiónom NBA.

V jej základnej časti odohral dovedna 633 zápasov a dosiahol priemer 15,3 bodu, 4 doskoky a 3,9 asistencie na jeden duel. V play-off pridal ďalších 122 stretnutí, v ktorých má ľavoruký čarostrelec počas kariéry nastupujúci zväčša ako striedajúci hráč obdivuhodný priemer 16,5 bodu.

Na klubovej i reprezentačnej úrovni mimoriadne úspešný Ginóbili je jediný aktívny basketbalista na svete, ktorý vyhral titul šampióna NBA, olympijské hry (Atény 2004) a Euroligu (2001 práve s tímom Kinder Bologna).

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Rozohrávač Ginóbili pôjde kvôli manželke jedine do Bologne