Craig Ramsay: Ak chceme ďalšiu zlatú generáciu, musíme dať šancu mladým (podcast Oh my Hockey!)

Craig Ramsay.
Craig Ramsay. (Autor: SZĽH/Andrej Galica)
Stanislav Benčat|28. apr 2023 o 10:05

Vypočujte si špeciálnu epizódu podcastu Oh my Hockey! Hosťom bol tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay.

BRATISLAVA. MS v hokeji 2023 sa blížia a o miestenky v slovenskom tíme je poriadny boj. Hráči majú pred sebou ešte niekoľko prípravných zápasov, aby presvedčili realizačný tím.

Poriadne náročnú úlohu s výberom finálnej nominácie bude mať tréner Slovenska Craig Ramsay, ktorý bol hosťom epizódy podcastu Oh my Hockey!

Konkrétne ide o špeciál pred MS v hokeji so Stanom Benčatom,

Už mal za sebou bohatú hráčsku i trénerskú kariéru a užíval si dôchodok na slnečnej Floride, keď mu v lete 2017 zatelefonoval Miroslav Šatan s ponukou koučovať slovenskú hokejovú reprezentáciu. Priznal, že to bol pre neho šok. 

Slovákov vedie už šiesty rok a s tímom má smelé ciele. "Chcem vidieť energiu ako v Pekingu, chcem vyhrávať každý zápas. Ak sa tak stane, budeme mať medailu," hovorí 72-ročný Kanaďan pre Sportnet.

V podcaste sa dozviete aj toto:

  • Berie šampionát ako rutinu alebo má stále zimomriavky?
  • Kde má medailu zo ZOH 2022?
  • Čaká ho posledný veľký turnaj?
  • Ako hodnotí Richarda Pánika?
  • Ako prežíval draftový výber Slafkovského a Nemca?
  • Čo povedal o Slovákoch?

Šampionát v Tampere a Rige bude zrejme posledný pri slovenskej reprezentácii. Od svojich zverencov vyžaduje, aby boli rýchli, tvrdí, nech sa hrá súperom ťažko. "Potom môžeme mať medailu," dodáva.

VIDEO: Exkluzívny rozhovor Craiga Ramsayho pre Sportnet

Craig Ramsay

- narodil sa 17. marca 1951 vo Westone, mestskej časti Toronta - ako 20-ročného si ho v druhom kole draftu NHL vybralo Buffalo Sabres - v jeho drese odohral štrnásť sezón a je členom siene slávy klubu - v roku 1974 si zahral finále Stanleyho pohár, o dva roky na to aj Zápas hviezd NHL - v roku 1985 získal Selkeho trofej pre najlepšieho brániaceho útočníka NHL - v NHL celkovo odohral 1159 zápasov, v ktorých získal 720 (269+451) bodov - v roku 2004 získal ako asistent trénera Stanleyho pohár s Tampou Bay - od roku 2017 je trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie - v roku 2022 získal so Slovenskom na ZOH v Pekingu bronzovú medailu

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Craig Ramsay: Ak chceme ďalšiu zlatú generáciu, musíme dať šancu mladým (podcast Oh my Hockey!)