Rossi prestupuje z ManU do Villarrealu

SITA|1. aug 2007 o 18:42

VILLARREAL 1. augusta (SITA, AFP) - Španielsky futbalový klub FC Villarreal v stredu skompletizoval prestup talianskeho útočníka Giuseppe Rossiho z tímu anglického majstra Manchestru United.

Rossi sa piatemu tímu uplynulého ročníka Primera Division upísal na šesť rokov, výška odstupného dosiahla 6,7 milióna britských libier.

Počas svojho oficiálneho predstavenia fanúšikom 20-ročný hráč povedal, že v tíme nechce nahradiť uruguajského reprezentanta Diega Forlána, ktorý prestúpil do Atlética Madrid. "Chcem si vytvoriť svoju vlastnú pozíciu," povedal juniorský taliansky reprezentant. Rossi do Manchestru prišiel ako 16-ročný, za "červených diablov" však odohral iba 14 zápasov, v ktorých zaznamenal štyri góly. Uplynulú sezónu strávil na hosťovaní v talianskom tíme FC Parma, kde v 17 zápasoch deväťkrát trafil do čierneho a významnou mierou sa podieľal na tom, že bývalému víťazovi Pohára víťaza pohárov a Poháru UEFA sa i naďalej podarilo zachovať si prvoligovú príslušnosť. Parma mala na zotrvaní hráča v tíme eminentný záujem, ale ponúkaných 5,4 milióna libier sa Manchestru málilo. Pred minulou sezónou tréner United Sir Alex Ferguson označil Rossiho, ktorý mal v Manchestri platnú zmluvu až do roku 2010, za budúcnosť klubu z Old Traffordu.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Rossi prestupuje z ManU do Villarrealu