Rooney a Manchester menia históriu. Prvýkrát bude zápas naživo prenášať facebook

Wayne Rooney pôsobí v Manchestri United už dvanásť rokov.
Wayne Rooney pôsobí v Manchestri United už dvanásť rokov. (Autor: SITA/AP)
Andrej Kuzmány|3. aug 2016 o 06:50

Zápas Manchesteru United s Evertonom bude prostredníctvom sociálnej siete dostupný pre viac ako jeden a pol miliardy ľudí.

BRATISLAVA. Sú to jediné dva profesionálne kluby, v ktorých počas svojej kariéry pôsobil. V prvom očaril svet už ako tínedžer, v druhom sa vypracoval na dlhoročnú oporu a stal sa aj kapitánom mužstva.

Teraz sa oba tímy postavia proti sebe v priateľskom stretnutí. Wayne Rooney bude vo farbách Manchestru United v stredu čeliť (21.00 h) Evertonu, v ktorom vyrastal.

Pôjde o poctu pre tridsaťročného útočníka, ktorý pôsobí v United dvanásť rokov.

Pre charitu

Duel sa stane vôbec prvým v histórii medzi tímami Premier League, ktorý bude naživo prenášať sociálna sieť. Diváci si ho môžu pozrieť na oficiálnych facebookových prezentáciách Wayna Rooneyho a klubu Manchester United.

"Takto bude dostupný pre viac ako jeden a pol miliardy ľudí," píše BBC Sport. 

Výťažok poputuje štyrom charitatívnym organizáciám, ktoré vyberie Rooney.

"Teší ma, že tento zápas bude dostupný na celom svete, vďaka čomu by mohlo vzrásť všeobecné povedomie a tiež hodnota darov pre tých, ktorí to potrebujú," uviedol Rooney podľa portálu BBC Sport.

Prvý raz pred domácimi fanúšikmi

Prvýkrát od svojho návratu do Anglicka a podpisu zmluvy s Manchesterom United sa predstaví pred domácimi fanúšikmi portugalský tréner José Mourinho.

Očakáva sa tiež, že šancu dostanú aj tri letné posily: Zlatan Ibrahimovič, Henrich Mchitarjan a Eric Bailly.

Zlatan Ibrahimovič (v strede) si obliekol dres Manchestru United už aj v priateľskom zápase vo švédskom Göteborgu proti Galatasarayu Istanbul. Strelil aj gól.
Zlatan Ibrahimovič (v strede) si obliekol dres Manchestru United už aj v priateľskom zápase vo švédskom Göteborgu proti Galatasarayu Istanbul. Strelil aj gól. (Autor: TASR/AP)
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Rooney a Manchester menia históriu. Prvýkrát bude zápas naživo prenášať facebook