Ronaldo strelil tridsiaty gól v sezóne a vytvoril ďalší rekord

Cristiano Ronaldo si dlhodobo udržiava skvelú výkonnosť.
Cristiano Ronaldo si dlhodobo udržiava skvelú výkonnosť. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. apr 2016 o 10:00

Udržuje si skvelú výkonnosť. Nikto pred ním v Španielsku nedokázal to, čo on. Cristiano Ronaldo ako prvý hráč v histórii Primera División strelil aspoň tridsať gólov v šiestich sezónach za sebou.

MADRID. Portugalský útočník v službách španielskeho futbalového Realu Madrid Cristiano Ronaldo sa postaral o ďalší rekord najvyššej španielskej súťaže.

Tridsaťjedenročný trojnásobný najlepší futbalista planéty sa stal prvým hráčom v histórii Primera División, ktorý nastrieľal aspoň tridsať gólov v šiestich za sebou nasledujúcich sezónach.

Rodák z ostrova Madeira dosiahol míľnik v sobotňajšom domácom zápase proti Eibaru (4:0). Presadil sa v devätnástej minúte, keď upravil na priebežných 3:0.

Okrem toho asistoval na presné zásahy Lucasovi a Jesému.

Ronaldo začal svoj útok na rekord v Španielsku v ročníku 2010/2011. Súperových brankárov vtedy prekonal štyridsaťkrát. Potom v každej z ďalších štyroch sezón dal aspoň tridsaťjeden gólov.

Iba raz sa do streleckej listiny na Pyrenejskom polostrove zapísal menej ako v tridsiatich prípadoch - v premiérovom ročníku 2009/2010 dal dvadsaťšesť gólov. Avšak - odohral vtedy dvadsaťdeväť zápasov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Ronaldo strelil tridsiaty gól v sezóne a vytvoril ďalší rekord