Má Ronaldinho šancu na prepustenie? V Paraguaji riešia len naliehavé prípady

Ronaldinho.
Ronaldinho. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. apr 2020 o 10:59

Navštíviť ho nemôže takmer nikto.

BRATISLAVA. Prepustenie brazílskej futbalovej legendy Ronaldinha na slobodu je zatiaľ v nedohľadne.

Vzhľadom na pretrvávajúcu pandémiu koronavírusu, ktorá ovplyvňuje všetky odvetvia bežného života, sa aj paraguajské súdnictvo zaoberá len mimoriadne naliehavými prípadmi.

Ronaldinho je vo väzení v Asuncióne už len jedným z mnohých. Ako je známe, majster sveta z roku 2002 tam skončil so svojím bratom Robertom Assisom po tom, čo sa začiatkom marca pri vstupe do krajiny preukázal falošným pasom.

Súdnictvo funguje v obmedzenom režime

Polícia pracuje aj s alternatívou, že sa možno zaplietol do prania špinavých peňazí. Obaja majú za sebou mesačný pobyt za mrežami v paraguajskej metropole, ale podľa správ v mediách zatiaľ nie je predpoklad na ich skoré prepustenie.

Ich právny zástupca opakovane neuspel dostať súrodencov z väzenia, či dosiahnuť prepustenie na podmienku alebo aspoň do domácej väzby.

Proces prípadu Ronaldinho sa postupne spomalil. Súdnictvo v Paraguaji pracuje od polovice marca vinou pandémie Covid-19 v limitovanom rozsahu. Aj bežný deň bývalého hráča FC Barcelona či AC Miláno sa zmenil.

V prvých dňoch ho návštevou poctilo viacero futbalových hviezd ako napríklad Paraguajčan Carlos Gamarra a dostal aj darčeky od ďalších hráčov. Prichádzali fanúšikovia, chceli ho vidieť, spoluväzni o neho bojovali, aby bol ich spoluhráčom na futbalovom turnaji.

Chodia za ním už len právnici

Ronaldinho nedávno nastúpil vo väzenskom zápase, v ktorom strelil päť gólov a na ďalších šesť prihral.

Podľa katalánskeho webu sport.es pomohol svojmu tímu k víťazstvu 11:2 a pre spoluhráčov tiež vybojoval 16-kilogramové prasiatko na grilovanie. Momentálne majú k nemu vo väzení, kde 21. marca oslávil svoje 40. narodeniny, prístup už len právni zástupcovia.

Počas aktívnej kariéry získal umelec s futbalovou loptou viacero trofejí, z ktorých má najväčší cveng triumf na MS 2002 v Kórejskej republike a Japonsku. V roku 2005 vyhral prestížne individuálne ocenenie Zlatá lopta určené pre najlepšieho futbalistu sveta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Má Ronaldinho šancu na prepustenie? V Paraguaji riešia len naliehavé prípady