Ronaldinho a Barcelona si vzali ešte 2 - 3 dni na rozhodnutie

SITA|15. júl 2008 o 08:53

BARCELONA 15. júla (SITA, AFP) - Licitácia o brazílskeho futbalového stredopoliara španielskej Barcelony Ronaldinha bude pokračovať ešte dva až tri dni. Po potvrdení dvoch ponúk - jednej talianskej z ...

BARCELONA 15. júla (SITA, AFP) - Licitácia o brazílskeho futbalového stredopoliara španielskej Barcelony Ronaldinha bude pokračovať ešte dva až tri dni. Po potvrdení dvoch ponúk - jednej talianskej z AC Miláno v hodnote 15 miliónov eur a lukratívnejšej anglickej vo výške 32 miliónov eur katalánske vedenie oznámilo, že bude pri rozhodovaní brať do úvahy záujmy hráča aj klubu, Ronaldinho však z Nou Campu odíde "so všetkým poctami". Ronaldinho sa stal v Barcelone "nepotrebným" po nástupe trénera Josepa "Pepa" Guardiolu, ktorý už v klube nepočíta ani so Samuelom Eto´om a Decom. Posledná sezóna Brazílčanovi nevyšla podľa predstáv.

Otázka ďalšieho pôsobiska Ronaldinha sa mala uzavrieť už v pondelok, keď bola v Barcelone naplánovaná schôdzka troch pôvodne zainteresovaných strán - miestneho FC, AC Miláno a samotného hráča. Po ráznom vstupe anglického záujemcu do hry napokon diskutovali iba Ronaldinho, jeho brat a agent v jednej osobe Roberto de Assis, Guardiola, technický sekretár Barcelony Txiki Beguiristain a riaditeľ klubu pre futbalové záležitosti Raul Sanllehi. "Obe strany sa dohodli, že si ponechajú ešte dva či tri dni na uzatvorenie prestupu do jedného z klubov, ktoré prejavili o hráča záujem. Ak do tohto času nenájdeme spoločnú reč, Ronaldinho sa zapojí do tréningu nášho mužstva," oznámil katalánsky veľkoklub.

Z viacerých Ronaldinhových vyjadrení sa dá usudzovať, že pôjde o rozhodovanie medzi finančne lákavým návrhom a túžbou hrať v renomovanom klube. Predstavitelia Manchestru City, za ktorým investorsky stojí bývalý thajský premiér Thaksin Šinawatra, totiž zároveň ponúkajú Ronaldinhovi o 100-tisíc libier vyšší týždenný plat ako v AC Miláno. "Ja osobne som s Ronaldinhom hovoril pred jeho odchodom z Porto Alegre do Španielska. Povedal mi, že chce hrať za AC," skonštatoval španielsky konzultant "rossoneri" Ernesto Bronzetti. Podľa neho tiež nebude problém, aby bývalý hráč Paríž St. Germain reprezentoval Brazíliu na augustových olympijských hrách v Pekingu. "Som presvedčený, že v tejto otázke mu Galliani (viceprezident AC, pozn. SITA) už povedal svoje áno," dodal Bronzetti.

Nachádzate sa tu:
Domov