Riquelme smeruje z Villarrealu do Atlética Madrid

SITA|30. aug 2007 o 12:54

MADRID 30. augusta (SITA, AP) - Argentínsky futbalový ofenzívny stredopoliar Juan Román Riquelme by pred piatkovým koncom letného medzinárodného prestupového obdobia mal za odstupné 10 miliónov eur zamieriť ...

MADRID 30. augusta (SITA, AP) - Argentínsky futbalový ofenzívny stredopoliar Juan Román Riquelme by pred piatkovým koncom letného medzinárodného prestupového obdobia mal za odstupné 10 miliónov eur zamieriť zo španielskeho prvoligového futbalového klubu CF Villarreal na dva roky do konkurenčného Atlética Madrid. Avizuje to štvrtkového vydanie denníka El País. Menej známy tím z metropoly získal už osem posíl, medzi nimi Josého Antonia Reyesa (z Arsenalu Londýn po hosťovaní v Reale), Simaa Sabrosu (Benfica Lisabon) či Diega Forlána (predtým práve Riquelmeho Villarreal).

"Bude to čerešnička na šľahačke," predznamenáva El País. Dvadsaťdeväťročný rodák zo San Fernanda odišiel vo februári na päťmesačné hosťovanie do argentínskeho mužstva Boca Juniors najmä pod vplyvom rozporov s vedením Villarrealu a koučom Manuelom Pellegrinim. Výraznou mierou pomohol tímu z rodnej krajiny k triumfu v Copa Libertadores - Pohári osloboditeľov. V júnových dvoch zápasoch finále prestížnej klubovej kontinentálnej súťaže proti Gremiu Porto Alegre strelil tri góly. Po návrate na Pyrenejský polostrov sa zložitá situácia okolo neho nevyjasnila a dva týždne sa pripravoval individuálne. Do Villarrealu prišiel v roku 2003 na hosťovanie a od roku 2004 na trvalý transfer po tom, ako sa neuchytil v Barcelone.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Riquelme smeruje z Villarrealu do Atlética Madrid