Říha hľadá na MS posily: So Sersenom to vidím čierne

Říha zháňa v Petrohrade nové posily pre Slovan.
Říha zháňa v Petrohrade nové posily pre Slovan. (Autor: TASR)
SITA|16. máj 2016 o 18:13

Říha priznal, že dlhodobé výpadky Andreja Šťastného a Michala Sersena mu narobili vrásky.

PETROHRAD. Tréner hokejistov Slovana Bratislava v KHL Miloš Říha momentálne sleduje v bojoch na MS v Rusku asi desiatku hráčov ako možné posily "belasých", horúcim kandidátom je Martin Réway.

"Sám to skomplikoval rozhodnutím, že ešte počká, lebo sa mu nejakým spôsobom zase ozvala Kanada. Je to jeho záležitosť, nechceme nikoho nútiť. Všetko bolo dohodnuté a zmluva pripravená na podpis ešte pred svetovým šampionátom," vysvetlil Říha pre TA3.

Bez konkretizovania mien uviedol, že Slovan má ďalších adeptov vrátane dvoch z českej reprezentácie, ale s platnými kontraktmi.

Říha priznal, že dlhodobé výpadky Andreja Šťastného a Michala Sersena mu narobili vrásky:

"Najmä Sersenovo zranenie nám to ohromne komplikuje. Prajem mu, aby čo najskôr mohol začať s rehabilitáciou a prípravou, ale tá indispozícia je taká vážna, že to v súvislosti s nastávajúcou sezónou vidím pomerne čierne."

Sersen si tak skoro korčule neobuje.
Sersen si tak skoro korčule neobuje. (Autor: TASR)

U kapitána mužstva zo sezóny 2015/2016 Tomáša Surového sa skloňuje Banská Bystrica, Říha k tomu podotkol:

"Komunikujeme s ním, či by mal chuť. Všetko sa môže stať. Myslím si, že to napokon dopadne dohodou o jeho pokračovaní."

Bratislavčania už stihli angažovať viacero zvučných mien, pozornosť vzbudil predovšetkým 35-ročný kanadský útočník Jonathan Cheechoo, bývalý najlepší strelec NHL.

"Odozva na to bola neskutočná. V ostatnej sezóne sme mali veľa tesných výsledkov s 1-2 gólmi a nedisponovali sme takými hráčmi, ktorí v dôležitých okamihoch dokázali skórovať. Chceme dostať do Slovana hráčov, ktorí naplnia halu už od začiatku súťažného ročníka," predznamenal Miloš Říha.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Říha hľadá na MS posily: So Sersenom to vidím čierne