Ricciardo vylúčil odchod z Red Bullu, Rosberga v Mercedese nenahradí

Daniel Ricciardo (vpravo) nenahradí v Mercedese Nica Rosberga (vľavo) a nestane sa tímovým kolegom Lewisa Hamiltona (v strede).
Daniel Ricciardo (vpravo) nenahradí v Mercedese Nica Rosberga (vľavo) a nestane sa tímovým kolegom Lewisa Hamiltona (v strede). (Autor: TASR/AP)
TASR|21. dec 2016 o 10:36

Austrálčan má so svojím zamestnávateľom zmluvu ešte na dva roky.

PERTH. Austrálsky jazdec formuly 1 Daniel Ricciardo oficiálne vylúčil svoj možný prestup do stajne Mercedes. Aj v budúcej sezóne bude jazdiť za Red Bull.

"Mám ešte zmluvu na dva roky v Red Bulle a tam aj budem," povedal dvadsaťsedemročný Austrálčan v stredu v Perthe. Už pred dvoma týždňami vedenie Red Bullu vyhlásilo, že ho predčasne z kontraktu neuvoľní.

Na poslednej veľkej cene v Abú Zabí sa Daniel Ricciardo (vľavo) pozeral Nicovi Rosbergovi iba na chrbát.
Na poslednej veľkej cene v Abú Zabí sa Daniel Ricciardo (vľavo) pozeral Nicovi Rosbergovi iba na chrbát. (Autor: TASR/AP)

V Mercedese aktuálne hľadajú náhradu za majstra sveta Nica Rosberga, ktorý po životnom úspechu nečakane ukončil kariéru.

"Veľa ľudí je v pokušení naskočiť na to uvoľnené miesto a ja len dúfam, že ktokoľvek to dostane, bude to vedieť oceniť," dodal austrálsky pretekár.

Ricciardo skončil v tomto roku v seriáli formuly 1 na tretej priečke s 256 bodmi za Rosbergom (385) a ďalším jazdcom Mercedesu Lewisom Hamiltonom (380).

Daniel Ricciardo a Lewis Hamilton reagujú na ukončenie kariéry zo strany Nica Rosberga.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Ricciardo vylúčil odchod z Red Bullu, Rosberga v Mercedese nenahradí