Réway: Zmena prostredia je to najlepšie, čo sa mi mohlo stať

(Autor: Twitter)
SITA|20. nov 2015 o 10:03

V Česku bol najproduktívnejším hráčom súťaže. V októbri však odmietol pokračovať a klub ho preradil do nižšej súťaže. Martina Réwaya čaká prvý zápas v novom pôsobisku.

FRIBOURG. Martin Réway si v piatok oblečie dres s osemdesiatsedmičkou - rovnako ako Sidney Crosby. A postaví sa do stredu útoku medzi Benjamina Plüssa a Killiana Motteta.

Večer si v Berne odkrúti debut vo farbách švajčiarskeho Fribourgu.

"Zmena prostredia je tá najlepšia vec, ktorá sa mi mohla stať," priznal dvadsaťročný útočník pre La Liberté po štvrtkovom tréningu s novými spoluhráčmi.

Zo začiatku to bolo dobré

Slovenský center aj krídelník odštartoval túto sezónu v pražskej Sparte. V štrnástich zápasoch nazbieral pätnásť kanadských bodov (5+10).

V tejto sezóne exceloval Réway napríklad v samostatných nájazdoch.

V októbri v Prahe pre nespokojnosť s herným vyťažením odmietol ďalej pokračovať. A klub ho preradil do prvoligových Benátok nad Jizerou.

"Na začiatku sezóny to bolo dobré, hral som veľa. Nevidel som dôvod na zmenu, ale veci sa začali uberať zlým smerom. Snažil som sa komunikovať s klubom, situácia sa však nezlepšila. Poprosil som teda agenta, aby zvážil iné možnosti," opísal svoju cestu do NLA Réway.

Nezačína od nuly

Zastávku vo Fribourgu mu odobril aj spoluhráč zo Sparty Michal Barinka. Vo švajčiarskom mužstve pôsobil v sezóne 2011/2012.

reway_res.jpg

Za posledný mesiac si Réway (v strede) súťažne zahral akurát v drese slovenskej reprezentácie na Nemeckom pohári. FOTO - TASR.

Pražského rodáka Réwaya neobchádza povesť talentovaného hokejistu s komplikovanou povahou. "V skutočnosti rád vyhrávam," zdôraznil.

"Som šťastný, že som sa ocitol v tíme, ktorý šliape. Znamená to, že má zdravé základy - a to je pre mňa dôležité. Splním, čo sa odo mňa bude vyžadovať, aby som dobre zapadol. Nie je to tak, že začínam od nuly."

Fribourg je na čele švajčiarskej NLA s rovnakým počtom bodov (43) ako Zürich.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Réway: Zmena prostredia je to najlepšie, čo sa mi mohlo stať