Réway má nový klub, mieri k lídrovi švajčiarskej ligy

Hokejisti Fribourgu pália na bránu Lugana. V zlato-čiernom drese bude hrávať už aj Martin Réway.
Hokejisti Fribourgu pália na bránu Lugana. V zlato-čiernom drese bude hrávať už aj Martin Réway. (Autor: facebook (Fribourg-Gottéron))
SITA|18. nov 2015 o 07:11

Slovenský útočník nehráva od októbra, keď odmietol ďalej pokračovať v Sparte Praha.

PRAHA. Slovenský hokejový reprezentant Martin Réway mieri do švajčiarskeho Fribourgu, kde by ho v stredu mali predstaviť ako novú posilu.

Fribourg je spoločne s Zürichom aktuálne na čele najvyššej švajčiarskej súťaže NLA (obaja po 43 bodov), tretí Zug má o dva zápasy a tri body menej.

Slovenský mladík v minulosti strávil dve sezóny v zámorí v juniorskej QMJHL. V NHL si ho draftoval Montreal v júni 2013.

"Vo Fribourgu pôsobí športový manažér Chriastian Dubé, bývalý hráč NHL a pochádza z Montrealu. O Réwayovi získal mnoho informácií a dobre vie, čo dokáže a prečo ho do mužstva chce. Záujem klubu bol veľmi intenzívny. Vo Fribourgu nehrá žiadny Čech ani Slovák, ale Martin hovoril, že proti niektorým hokejistom už v minulosti nastúpil. Pôsobenie vo Fribourgu berie ako veľkú výzvu a dobre vie, že je to pre neho mimoriadna šanca," uviedol Michal Sivek.

Dvadsaťročný útočník odštartoval túto sezónu v pražskej Sparte, ale v októbri tam pre nespokojnosť s herným vyťažením odmietol ďalej pokračovať a klub ho poslal do prvoligových Benátok nad Jizerou.

Martina Réwaya chcel získať aj slovenský tím KHL Slovan Bratislava.

"Môžem potvrdiť, že Slovan mal o Martina veľký záujem, ale podmienené to bolo určitou transakciou, ku ktorej nedošlo. Keď sa objavil záujem Fribourgu, rozhodli sme sa pre túto možnosť. Ďalej čakať by nebolo optimálne, Martin potrebuje hrať. Navyše, ponuka švajčiarskeho klubu bola na vysokej úrovni," dodal Sivek.

Vyjadrenia agenta Michala Siveka priniesol portál hokej.cz.

Réway odohral v tejto sezóne v Česku 14 extraligových zápasov, v ktorých nazbieral 15 bodov (5+10).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Réway má nový klub, mieri k lídrovi švajčiarskej ligy