Bola to špinavosť a zákernosť. Tkachuk tvrdí, že stratil stabilitu

Matthew Tkachuk (vľavo) a Blake Wheeler počas bitky.
Matthew Tkachuk (vľavo) a Blake Wheeler počas bitky. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|2. aug 2020 o 12:00

Po reštarte NHL sa poriadne iskrilo.

BRATISLAVA. Za bežných okolností prežívajú hokejisti v auguste tvrdú letnú prípravu. Potia sa v posilňovni a poriadne drú na ľade. Majú ťažké nohy a idú aj cez bolesť.

Pandémia koronavírusu to však zmenila. Prvý augustový deň sa reštartovala sezóna NHL. Bez divákov na tribúnach. A len v dvoch mestách – Edmontone a Toronte.

Hokejisti sa dostali do bubliny a v najbližších týždňoch budú pendlovať medzi hotelom a štadiónom. Vstupenka na zápas je jednoduchá. Mať negatívny test na Covid-19.

Úvodné zápasy play off boli aj bez fanúšikov na tribúnach poriadne vybičované. Hráči sa tešili z každého gólu, po dlhej pauze mali veľa síl a na ľade nechýbali ani šarvátky.

Mohol mu ukončiť kariéru

Najväčšie emócie zrejme spôsobil zákrok útočníka Calgary Matthewa Tkachuka, ktorý nožom korčule trafil pri mantineli do nohy hokejistu Winnipegu Marka Scheifeleho.

„Bol to jednoznačný úmysel. Zákernosť. Mohol mu prerezať achilovku a ukončiť kariéru. Bol to špinavý zákrok,“ hneval sa na tlačovej konferencii tréner Winnipegu Paul Maurice.

VIDEO: Zákrok Matthewa Tkachuka na Marka Scheifeleho

V spomalenom zábere bolo vidieť, ako korčuľa Tkachuka na ľadovej ploche mierne vyskočila a trafila hviezdneho útočníka do nechráneného miesta.

Elitný zakončovateľ sa od bolesti zvíjal na ľade a po chvíli odišiel do kabíny. Onedlho ho chcel v bitke pomstiť kapitán Winnipegu Blake Wheeler, ale Tkachuk ho po pár sekundách zvalil na ľad.

„V žiadnom prípade som ho nechcel zraniť. Bola to nehoda, žiadny úmysel. Vo veľkej rýchlosti som stratil stabilitu. Cítim sa hrozne,“ kajal sa po zápase Tkachuk.

VIDEO: Matthew Tkachuk a Blake Wheeler počas bitky

Je to dobrý hokejista i grázel

V aktuálnej sezóne je s 23 gólmi a 38 asistenciami najproduktívnejším hráčom Calgary.

Dvadsaťdvaročný krídelník sa však na ľade často púšťa do slovných útokov a jeho zákroky sú často na hrane. Aj preto dostal nálepku zákerného hráča a provokatéra.

„Je to dobrý hokejista, ale zároveň tiež grázel,“ opísal ho médiám útočník Edmontonu Zack Kassian.

Bolo to po januárovej prehre proti Calgary 3:4. Kassian sa po sérii bodyčekov pustil do šarvátky s Tkachukom. Ten sa však odmietol biť.

„Nebol ten správny čas a nebol tam správny súper. Radšej som sa rozhodol byť na ľade než na trestnej lavici ako on,“ povedal vtedy Tkachuk.

Pozitívnym hrdinom po reštarte NHL sa stal český útočník Dominik Kubalík. Na výhre Chicaga proti Edmontonu sa podieľal piatimi kanadskými bodmi za dva góly a tri asistencie.

„Cítil som sa výborne a všetko mi vychádzalo,“ poznamenal 24-ročný Čech, ktorý hrá v NHL len svoju prvú sezónu.

VIDEO: Dominik Kubalík a jeho prvý gól v zápase

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bola to špinavosť a zákernosť. Tkachuk tvrdí, že stratil stabilitu