Real rozdrvil Granadu 9:1, Ronaldo strelil päť gólov

Cristiano Ronaldo sa teší z gólu s Marcelom.
Cristiano Ronaldo sa teší z gólu s Marcelom. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. apr 2015 o 13:59

Portugalčan nikdy v kariére nestrelil v jednom zápase toľko gólov. Od prestupu do Realu Madrid sa v jednom dueli presadil najviac štyrikrát - naposledy vlani v septembri proti Elche.

MADRID. Futbalisti Realu Madrid si v 29. kole najvyššej španielskej súťaže poriadne zlepšili skóre. V nedeľu na domácom štadióne predviedli nevídanú kanonádu - hosťom z Granady nastrieľali deväť gólov.

Päť presných zásahov dosiahol Cristiano Ronaldo. Portugalčan sa prezentoval bleskovým hetrikom - prvé tri svoje góly dal v rozpätí 30. a 38. minúty.

Toľkokrát v jednom dueli sa zatiaľ nikdy v kariére nepresadil - od prestupu z Manchestru United v roku 2009 absolvoval tri štvorgólové predstavenia. Naposledy v septembri minulého roka proti Elche.

36 gólov

Vrátil sa na vedúcu pozíciu tabuľky kanonierov Primera División, ktorú na niekoľko týždňov prenechal rivalovi z FC Barcelona Lionelovi Messimu. A aktuálne vedie o štyri góly s 36 presnými zásahmi.

"Cristiano sa zlepšil, pretože sa zlepšil aj tím. Čo viac dodať? Prvýkrát strelil v Madride päť gólov. Pomôže to nielen jemu, ale v ďalších zápasoch istotne aj jeho spoluhráčom," dodal tréner Realu Carlo Ancelotti.

Okrem Ronalda sa pri triumfe 9:1 do streleckej listiny v drese Realu zapísal dvakrát Karim Benzema, jeden gól pridal Gareth Bale. Skazu Granady umocnil v 83. minúte vlastným gólom Mainz.

Ich ciele sú blízko

Hostia si čestný úspech pripísali v 74. min zásluhou Ibáneza.

"Celý tím je na tom fyzicky dobre, hráči sú čerství. Musím priznať, že v minulej sezóne na tom neboli tak dobre kondične ako teraz," hodnotil pre ESPN Ancelotti.

"Dnes bolo dôležité ukázať dobrú hru a zvíťaziť. Zvládli sme to a vrátili sme sa k výkonom, aké od nás všetci chcú. V stredu na nás čaká ďalší dôležitý ligový zápas. Musíme sa naň sústrediť s plnou vážnosťou. Naše ciele sú blízko."


Španielsko - 29. kolo:

Real Madrid - Granada 9:1 (4:0)

Góly: 30., 36., 38., 54. a 89. C. Ronaldo, 52. a 56. Benzema, 25. Bale, 83. Mainz (vlastný) - 74. Ibánez

Celta Vigo - FC Barcelona 0:1 (0:0)

Gól: 73. J. Mathieu, ČK: 88. Orellana (Vigo)

FC Valencia - FC Villarreal 0:0


FC Getafe - Deportivo La Coruňa 2:1 (2:0)

Góly: 17. Alexis, 34. Escudero - 79. Toche, 6287 divákov

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Real rozdrvil Granadu 9:1, Ronaldo strelil päť gólov