Real Madrid má pod Zidanom viac trofejí ako prehier, vyrovnal národný rekord

Cristiano Ronaldo pomohol Realu Madrid k víťazstvu.
Cristiano Ronaldo pomohol Realu Madrid k víťazstvu. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. jan 2017 o 15:16

Ronaldo pred zápasom pózoval so svojimi Zlatými loptami.

MADRID. Futbalisti úradujúceho európskeho aj svetového klubového šampióna Realu Madrid natiahli svoju sériu bez prehry vo všetkých súťažiach už na 39 zápasov.

V sobotňajšom dueli 17. kola La Ligy zdolali tím Granady vysoko 5:0 a vyrovnali národný rekord, ktorý v uplynulej sezóne utvorili hráči FC Barcelona. Ich šnúru vtedy preťal až Real Madrid.

"Pre nás je dobré, že sme tento rok odštartovali úspešne. Je dôležité vyhrať, ale možno ešte dôležitejší je spôsob, akým sme to dosiahli. Diváci si musia hru Realu Madrid užívať," zdôraznil kouč Realu Zinedine Zidane, ktorého zverenci potvrdili post lídra tabuľky. Dvoma gólmi sa v domácom drese prezentoval Isco, po jednom pridali Karim Benzema, Cristiano Ronaldo a Casemiro.

"Hrali sme veľmi dobre. Sme radi, že do nového roku sme vykročili takýmto spôsobom. Vytvorili sme si veľké množstvo gólových príležitostí, nie všetky však skončili v sieti. Škoda, výsledok mohol byť ešte lichotivejší," povedal po zápase chorvátsky stredopoliar Luka Modrič.

V drese Realu stále chýbali pre zranenia obrancovia Sergio Ramos a Pepe i krídelník Gareth Bale.

Tréner Granady David Lomban uznal jasnú prevahu súpera: "Ani na chvíľu sme nedržali so súperom krok. Je veľmi ťažké prísť na tento štadión a niečo tu uhrať. My na to musíme čo najskôr zabudnúť a sústrediť sa na ďalšie zápasy."

Madridský klub zatiaľ naposledy okúsil trpkosť prehry ešte 6. apríla minulého roku vo štvrťfinále Ligy majstrov 2015/2016 vo Wolfsburgu (0:2).

Pred Vianocami prekonal víťazstvom v španielskej La Lige nad Deportivom La Coruňa (3:2) klubové maximum 34 zápasov bez prehry, ktoré hráči Realu Madrid predviedli ešte v sezóne 1988/1989 - vtedy ich trénoval Holanďan Leo Beenhakker.

Futbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo pózuje so svojimi štyrmi Zlatými loptami pred zápasom 17. kola španielskej La ligy proti Granade.
Futbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo pózuje so svojimi štyrmi Zlatými loptami pred zápasom 17. kola španielskej La ligy proti Granade. (Autor: TASR/AP)

Real Madrid zažíva pod vedením trénera Zinedina Zidana jedno z najpôsobivejších období svojej histórie. Francúz zasadol na lavičku A-mužstva Realu 4. januára 2016.

Odvtedy odkoučoval 55 stretnutí stretnutí a na jeho konte je viac získaných trofejí (3) ako celkových prehier (2).

Atletico Madrid zvíťazilo na ihrisku Eibaru 2:0, keď o svojom triumfe rozhodlo v druhom polčase vďaka presným zásahom Saula Nigueza a Antoina Griezmanna.

La Liga - 17. kolo:

Real Madrid - Granada 5:0 (4:0)

Góly: 12. a 31. Isco, 20. Benzema, 27. C. Ronaldo, 58. Casemiro

Eibar - Atletico Madrid 0:2 (0:0)

Góly: 54. Niguez, 74. Griezmann

UD Las Palmas - Sporting Gijon 1:0 (0:0)

Gól: 55. El Zhar

San Sebastián - FC Sevilla 0:4 (0:2)

Góly: 25., 29. a 83. Ben Yedder, 73. Sarabia

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Real Madrid má pod Zidanom viac trofejí ako prehier, vyrovnal národný rekord