Nie sme tím stavaný na bránenie. Prehra mrzí, vraveli hokejisti

Na snímke vpravo brankár Samuel Hlavaj (Slovensko) a vľavo Dario Simon (Švajčiarsko).
Na snímke vpravo brankár Samuel Hlavaj (Slovensko) a vľavo Dario Simon (Švajčiarsko). (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|18. máj 2023 o 22:45

Reakcie hráčov po zápase Slovensko - Švajčiarsko na MS v hokeji 2023.

RIGA. Slovenskí hokejisti vo štvrtom zápase na MS v hokeji 2023 prehrali so Švajčiarskom 2:4. Zápas mal vyrovmnaný priebeh a po prehre neskrývali hokejisti sklamanie. Prinášame reakcie slovenských hokejistov pre RTVS a ČT.

Marek Hrivík, útočník a kapitán Slovenska: Dnes hrali Švajčiari veľmi dobre. Výborne pristupovali, robili neustály nátlak našej rozohrávke a bránili nám pri vykorčuľovaní. Bol to ťažký zápas, nedovolili nám žiadnu ofenzívu. Z toho pramenilo, že sme nemali veľa striel. Musím im dať kredit, hrali veľmi dobre. 

Andrej Kudrna, útočník Slovenska: Švajčiari boli rýchli. Hrali agresívnym štýlom. Napádali nás už v našom pásme. Bohužiaľ po druhej tretine bolo 2:2, a keď nám strelili tretí gól, nevedeli sme sa presadiť. Samo Hlavaj chytal výborne. Dal nám šancu získať body. Do poslednej chvíle nás držal v hre. 

Adam Jánošík, obranca Slovenska: Nie veľa hráčom sa podarí odohrať stý zápas v reprezentácii a som za to veľmi rád. No je veľká škoda, že sme nepridali aj víťazstvo. Bol to vyrovnaný zápas. Rozhodli detaily a Švajčiari si v závere už výsledok postrážili.

Verím, že sa z tohto zápasu poučíme a ďalší zápas bude víťazný. Chceme každý zápas vyhrať. Rovnako sme šli do týchto zápasov chceme ísť aj do tých ďalších. 

Samuel Hlavaj, brankár Slovenska: Cítil som sa dobre, no po takej prehre sa mi ťažko hľadajú slová. Tretí inkasovaný gól bol nešťastný, keďže bol v podstate vlastný. Ale ideme ďalej.

Ja som si myslel, že to bola vysoká hokejka súpera, ale keď som ti to pozrel, bolo hneď vidno, že to bola tečovaná strela. Určite máme na čom stavať. Potrebujeme zbierať body. Aj dnes sme mohli nejaké body získať. O to viac nás hnevá, že to nevyšlo. 

Šimon Nemec, obranca Slovenska: Bohužiaľ, v závere zápasu podľa nových pravidiel to nebol faul vysokou hokejkou, keďže súper hral puk. Trocha ma pichol do krku a bolo to celkom bolestivé, ale našťastie je to fajn.

Zápas bol ťažký. Tento tím nie je stavaný na to, aby hral tri štvrtiny zápasu v obrannom pásme.

Ak sa to stane, potom vidíme takýto priebeh. Prehra 2:4 bola len vďaka nášmu brankárovi. Verím, že ďalšie zápasy sa nám budú hrať ľahšie. Sme ofenzívny tím. Keď hráme s pukom sme dobrí. Verím, že nám to pôjde lepšie. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Nie sme tím stavaný na bránenie. Prehra mrzí, vraveli hokejisti