Výborný výkon, ale nerobili sme všetko, ako sme si povedali, vravel Pardavý

Tréner Craig Ramsay rozdáva pokyny slovenským hráčom v úvodnom zápase na MS v hokeji 2023.
Tréner Craig Ramsay rozdáva pokyny slovenským hráčom v úvodnom zápase na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|13. máj 2023 o 22:30

Reakcie hráčov po zápase Slovensko - Lotyšsko na MS v hokeji 2023.

RIGA. Slovenskí hokejisti si pripísali prvé víťazstvo na MS v hokeji 2023. Nad domácim Lotyšskom vyhrali po bojovnom výkone 2:1.

Hráči aj tréneri boli v mixzóne pri mikrofóne RTVS aj Českej televízie spokojní.

Matúš Sukeľ, útočník Slovenska a strelec prvého gólu: Bol to náročný zápas, ale v závere sme ukázali charakter. Ustrážili sme si to. V bránke nás podržal Škorvánek. Pri mojom góle ma krásne našiel Cehlárik. Hrali sme dobre celý zápas.

Mohli sme rozhodnúť aj v druhej tretine, ale šance sme nepremenili. Chvalabohu, sme to rozhodli na konci. Pri našom oslabení o dvoch hráčov sme si to postrážili. Lotyši mali jednu šancu. Zaslúžene sme získali tri body. 

Stanislav Škorvánek, brankár Slovenska: Neviem či sa dá takýto zápas porovnať s play off extraligy. V prvej tretine som neinkasoval, a to mi pomohlo. Veľmi mi pomáhali aj chalani. Nepúšťali sme ich do veľkých šancí, a čo sme im dovolili, bolo z bezpečnej vzdialenosti.

Pri inkasovanom góle to spravil Lotyš veľmi dobre. Nemám, čo k tomu dodať. Víťazstvo nás vzpruží, keďže sme včera boli lepším tímom a prehrali sme. Víťazstvo nám v ďalšom zápase pomôže. 

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Lotyšsko na MS v hokej 2023

Marek Hrivík, kapitán Slovenska a strelec víťazného góluBol to ubojovaný zápas. Domáci boli po prehre nažhavení. Čakali sme, že to bude intenzívne. Potrebovali sme aj polepené góly spred bránky. Lotyši boli nahecovaní.

Vedeli sme, že nebude priestor na pekné góly. Mali sme dostatok šancí. Škoda, že pri prečísleniach sme sa nedostali ani k strele. Z toho sa musíme poučiť, aby sme vtedy získali momentum. Sme tu skvelá partia. Bojujeme jeden za druhého. Myslím, že sme to dnes ukázali. 

Marek Hrivík a Miloš Kelemen sa tešia po strelenom góle v zápase Slovensko - Lotyšsko na MS v hokeji 2023.
Marek Hrivík a Miloš Kelemen sa tešia po strelenom góle v zápase Slovensko - Lotyšsko na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR)

Libor Hudáček, útočník Slovenska: Myslím si, že slovenských fanúšikov bolo viac ako domácich. Sme prekvapení, že ich prišlo tak veľa nás povzbudiť. Som rád, že sme ich potešili. Každý zápas je pre nás dôležitý. Zvládli sme to a sme radi za tri body. 

Ján Pardavý, asistent trénera Slovenska: Bol to veľmi náročný zápas. Mali sme skvelý začiatok, dosali sme sa do vedenia, prestrieľali sme súpera. V druhej tretine to bolo naopak. Brankár Škorvánek bol výborný.

Záver zápasu bol hektický, ale bola tam obetavosť a pri skvelej atmosfére. V zápase však boli aj situácie, ktoré sme nehrali tak, ako sme si povedali. V prečísleniach sme sa nedostali ani k strele. Toto bolo z našej strany zlé, ale chalani to časom pochopia a budú strieľať častejšie.

Cestu k víťazstvu sme našli aj bez toho, aby sme hrali presilovku. Vylúčenie Okuliara (za hru so zlomenou hokejkou, pozn.) to bola hlúposť. Odohrali sme vyborný zápas od začiatku do konca. 

Pavol Regenda, útočník Slovenska: "Náročný zápas. Domáci chceli vyhrať tiež, hrali včera neskoršie ako my, ale nebolo to poznať. A dopredu ich tlačili aj skvelí diváci.

Ja som unavený, hral som po dlhšej dobe dva náročné zápasy, ale aj naši diváci boli fantastickí a to ma hnalo dopredu. Myslím si, že sme boli celý zápas lepší, ale mali sme výpadky. Ale to sa stáva."

Oliver Okuliar, útočník Slovenska: "Bol to vyrovnaný zápas a som rád, že sme vyhrali. Inkasovaný gól beriem na seba, bola to veľká chyba, mal som deň blbec. Ale chalani mi pomohli a máme radosť z troch bodov. Každý si vie vypočítať, čo toto víťazstvo môže znamenať."

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Výborný výkon, ale nerobili sme všetko, ako sme si povedali, vravel Pardavý