Raúl González skončil a rozlúčil sa štýlovo - ziskom titulu

Známy útočník, ktorý nosieval na drese číslo 7 (vľavo) ukončil svoju bohatú kariéru ideálne, ziskom majstrovskej trofeje.
Známy útočník, ktorý nosieval na drese číslo 7 (vľavo) ukončil svoju bohatú kariéru ideálne, ziskom majstrovskej trofeje. (Autor: facebook (New York Cosmos))
SITA|16. nov 2015 o 13:14

Som šťastný a zároveň aj trochu smutný. Teraz otváram nové kapitoly, vyhlásil 38-ročný španielsky kanonier, ktorý sa pričinil o triumf New Yorku Cosmos v NASL.

NEW YORK. Kariéra španielskeho futbalového velikána Raúla Gonzáleza Blanca sa definitívne skončila. Nedeľňajšie rozlúčkové súťažné vystúpenie v kariére prinieslo 38-ročnej legende oslavu titulu.

V drese klubu New York Cosmos sa podieľal na celkovom triumfe v North American Soccer League (NASL).

Mužstvo z "veľkého jablka" si vo finále play-off na James M. Shuart Stadium v Hempsteade poradilo s tímom Ottawa Fury 3:2 vďaka hetriku 29-ročného argentínskeho útočníka Gastóna Cellerina.

Highlights are up!Relive the title-clinching 3-2 victory for the #NYCosmos at James M. Shuart Stadium over Ottawa Fury FC in #TheChampionshipFinal.

Posted by New York Cosmos on Sunday, November 15, 2015

Slávny Španiel odohral celý duel, raz asistoval a získal svoju 22. trofej. V hľadisku boli napríklad aj Carmelo Anthony či Alessandro Nesta.

"Som šťastný a zároveň aj trochu smutný. Teraz otváram nové kapitoly. Dnes som hral naposledy a som veľmi hrdý na všetko, čo sa mi podarilo dosiahnuť," povedal podľa The Guardian otec štyroch synov a jednej dcérky.

Raúl už na prahu nadstavbovej fázy NASL vyhlásil: "Pred dvoma mesiacmi som si to vyhodnotil tak, že skončím. Mal som zmluvu ešte na jeden rok, ale vycítil som, že nastal čas pre nové životné projekty. Zároveň sa chcem viac venovať rodine."

Madridský rodák Raúl bol v rokoch 1992 - 2010 bol neodmysliteľnou súčasťou Realu, s ktorým dobyl šesť ligových primátov, štyrikrát triumfoval v národnom superpohári a trikrát zdvihol nad hlavu trofej z Ligy majstrov.

Hrával aj za nemecký klub Schalke 04 Gelsenkirchen a katarský Al-Sadd.

Za španielsku reprezentáciu nastúpil v 102 stretnutiach, zaznamenal 44 gólov. Dovedna ich počas aktívnej činnosti nastrieľal 448 vrátane deviatich v tridsiatich zápasoch tejto sezóny NASL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Raúl González skončil a rozlúčil sa štýlovo - ziskom titulu