Rapid si chce napraviť chuť na Slovane Bratislava

SITA|4. júl 2007 o 12:45

VIEDEŇ 4. júla (SITA) - Futbalisti Rapidu Viedeň si budú chcieť v 2. kole letnej európskej pohárovej súťaže UEFA-Intertoto Cup 2007 v dvojzápase proti Slovanu Bratislava napraviť chuť po neúspešnom závere ...

VIEDEŇ 4. júla (SITA) - Futbalisti Rapidu Viedeň si budú chcieť v 2. kole letnej európskej pohárovej súťaže UEFA-Intertoto Cup 2007 v dvojzápase proti Slovanu Bratislava napraviť chuť po neúspešnom závere minulej sezóny rakúskej najvyššej súťaže. Zverenci trénera Petra Paculta, ktorý v septembri minulého roku nahradil Georga Zellhofera, boli pred posledným kolom na tretej priečke zaručujúcej účasť v Pohári UEFA 2007/08. Prišla však prehra s majstrovským Salzburgom, po ktorej sa pred Rapid dostal Mattersburg a "zeleno-bielym" ostala "len" účasť v Intertoto Cup-e, do ktorého naskakujú do 2. kola. "Bolo to pre nás obrovské sklamanie. Vyhrávali sme, no potom súper otočil vývoj zápasu a my sme na to už nedokázali zareagovať," nechal sa počuť stredopoliar Steffen Hofmann.

Teraz sa hráči Rapidu sústredia na to, aby si zabezpečili účasť v Pohári UEFA cez zadné dvierka. "Sme úplne koncentrovaní na Intertoto Cup. Možno to nie je najlepšia príprava na novú sezónu, ale ak sa chceme dostať do pohárovej Európy, je to pre nás jediné riešenie," skonštatoval 47-ročný tréner Rakúšanov, ktorí budú musieť na ceste do 2. predkola európskeho pohára č. 2 prekonať okrem Slovana Bratislava aj úspešnejšieho z dvojice Zalaegerszeg (Maď) - Rubin Kazaň (Rus.). Úvodný zápas odohrá Rapid proti "belasým" v sobotu 7. júla o 19.30 h na Štadióne Gerharda Hanappiho, odveta je na programe o týždeň v sobotu 14. júla o 20.15 h na bratislavskom Tehelnom poli.


Nachádzate sa tu:
Domov