Rapid doma opäť vyhral 3:1

SITA|12. júl 2007 o 11:54

VIEDEŇ 12. júla (SITA) - Súper bratislavského Slovana v druhom kole letného futbalového Intertoto Cup-u 2007 Rapid Viedeň v stredu úspešne vykročil do najvyššej rakúskej súťaže. Na domovskom Štadióne ...

VIEDEŇ 12. júla (SITA) - Súper bratislavského Slovana v druhom kole letného futbalového Intertoto Cup-u 2007 Rapid Viedeň v stredu úspešne vykročil do najvyššej rakúskej súťaže. Na domovskom Štadióne Gerharda Hanappiho si zverenci trénera Petra Paculta poradili s Wackerom Innsbruck 3:1 (1:1). Viedenčania tak predĺžili domácu sériu bez prehry, keď premožiteľa nenašli už v 16 dueloch v rade (9 výhier a 7 remíz). Pred 14 400 divákmi otvoril prekvapujúco skóre už v 4. min hosťujúci Aganun, no Rapid dokázal ešte do prestávky vďaka presnému zásahu Patocku vyrovnať. Víťazstvo strhli na svoju stranu domáci až v samotnom závere, tri minúty pred koncom naklonil misky váh na stranu Rapidu Boškovič a v nadstavenom čase pečatil na konečných 3:1 hrdina prvého merania síl so Slovanom Hofmann. Tlak Rapidu v druhom polčase trošku pribrzdil hlavný rozhodca Messner, ktorý udelil v 63. min červenú kartu Ederovi. „Podľa mňa to nebolo na vylúčenie. Náš výkon však napriek tomu určite potešil všetkých fanúšikov, podobne ako mňa. Vďaka dvom streleným gólom v závere sme si dokázali, že nemáme problémy s kondíciou,“ povedal po stretnutí spokojný tréner Pacult. „Máme za sebou ťažký duel, no vedeli sme, že na víťazstvo sa napracujeme. Dôležité však je, že sa nám to podarilo. Môj tretí gól bol vyslobodením, po ňom už bolo jasné, že nám body neujdú,“ doplnil trénera Steffen Hofmann.

Rapid vyhral rovnakým rozdielom 3:1 aj minulý týždeň v úvodom dueli druhého kola Intertoto nad zverencami trénera Borisa Kitku. Už po hodine viedol favorit dvojstretnutia rozdielom triedy 3:0, no potom prevzali hru hostia a gólom Samuela Slováka znížili aspoň na 1:3. V druhom polčase sa však „belasí“ presvedčili, že môžu proti Rapidu hrať vyrovnanú partiu, a v prípade rýchleho streleného gólu v odvete majú šancu aj postúpiť do záverečného tretieho kola. Druhý súboj rakúsko-slovenského merania síl je na programe v sobotu 14. júla o 20.15 h na Tehelnom poli.


Rapid Viedeň - Innsbruck 3:1 (1:1)

Góly: 21. Patocka, 87. Boškovič, 90.+ Hofmann - 4. Aganun, ŽK: Boškovič, Thonhofer, Heikkinen - Windisch, Mader, Grüner, Knabel, ČK: 63. H. Eder - 82. Hattenberger, 14 400 divákov


Zostava Rapidu: Payer - Thonhofer, M. Hiden (40. H. Eder), Patocka, Sara - Hofmann, Heikkinen, Boškovič, Korkmaz - Bilič, Bazina (71. S. Kulovits)

Nachádzate sa tu:
Domov