Rangers ponúkli DeAngelovi rozviazanie zmluvy, on odmietol

Oh My Hockey|13. apr 2021 o 08:10

Jeho cesta v NHL (alebo aspoň u Rangers) mohla byť na konci. Anthony DeAngelo dobre vie, čo o ňom nedávno povedali. V drese Blueshirts už nikdy nenastúpi. Napriek tomu mu klub nechcel komplikovať život a ponúkli mu pobyt na nepodmienečnej waiver listine.

Táto listina slúži na to, aby bol po vzájomnej dohode klubu a hráča rozviazaný hráčov kontrakt. Ešte predtým si ho však môže zobrať niektorá organizácia. Podobný ťah sme len nedávno videli u Nikitu Guseva. Toho prepustili New Jersey Devils.

Ruský forvard sa okamžite stal terčom záujmu. V podstate od momentu ukončenia zmluvy sa hovorilo, že by ho mala podpísať Florida. Stalo sa, Gusev na nový kontrakt nečakal dlho a dostal jeden milión do konca sezóny.

https://www.ohmyhockey.com/1-rok-1-milion-gusev-dostava-druhou-sanci-od-floridy/

Podľa Darrena Dregera z TSN dostal rovnakú šancu aj americký obranca DeAngelo. Ten poberá (v priemere) 4,8 mil. dolárov ročne, podľa zmluvy do konca budúceho ročníka. 25-ročný bek si zvolil stratégiu vyčkávania. Keďže sa ho Newyorčanom nepodarilo vymeniť, jeho kontrakt v lete vykúpia.

Celý tento krok DeAngela má jednoduchý zmysel. Peniaze. Ak by súhlasil so vzájomným ukončením kontraktu, stratil by milión dolárov z tejto sezóny a kompletnú výplatu z ďalšej. Z 9,6 milióna by teda dostal iba 3,3 milióna. Avšak situácia je iná v prípade, že počká.

Vykúpenie je skrátka nútené ukončenie kontraktu zo strany klubu, preto sa nemôže zaobísť bez finančnej kompenzácie. V budúcom roku by DeAngelo na výplatnej páske dostal 5,3 mil. dolárov. V prípade ukončenia kontraktu by o všetko prišiel, avšak ak bude vykúpený, stratí len dve tretiny z toho.

V praxi to znamená, že zinkasuje celý tohtoročný plat (4,3 mil. dolárov) a 1,76 mil. z budúcoročného. Rozdiel je teda jednoznačný - činí dokopy 2,76 mil. dolárov. O toľko by DeAngelo prišiel, ak by súhlasil s ukončením kontraktu.

Prečo podobný krok neurobil Gusev?

Ruský útočník nemá povesť rozvracača kabíny a problémového hráča. Mohol si byť v podstate istý, že si v tejto sezóne ešte - hoci za menšie peniaze - zahrá. U DeAngela sú okolnosti diametrálne odlišné. O jeho angažovanie sa včera na trhu nikto nezaujímal, hoci bol k dispozícii. Špekuluje sa, či mu bude ešte niekto ochotný dať šancu alebo jeho kroky povedú do KHL.

V sezóne 2020/21 stihol odohrať šesť nevydarených duelov so ziskom jednej asistencie. Viac ako výkonmi zaujal správaním na ľade - napríklad potýčkou s brankárom Alexandarom Georgijevom či Chrisom Kreiderom. Generálny manažér Jeff Gorton sa po týchto udalostiach jasne vyjadril, že si DeAngelo už nikdy neoblečie dres Rangers. Svoje rozhodnutie nezmenil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Rangers ponúkli DeAngelovi rozviazanie zmluvy, on odmietol