Radovanović odmietol Tatran

Predrag Radovanović.
Predrag Radovanović. (Autor: humenne.sk)
Sportnet|21. júl 2018 o 00:00

Futbalisti FK Humenné pokračujú v príprave na novú sezónu.

HUMENNÉ. Futbalisti FK Humenné pokračujú v príprave na novú sezónu. Treťoligový nováčik zatiaľ odohral tri prípravné zápasy s bilanciou dvoch víťazstiev a jednej prehry.

V úvode prípravy podľahli zverenci Punišu Memedovića pri slávnostnom otvorení zrekonštruovaného futbalového štadióna prvoligistovi MFK Zemplín Michalovce 0:3, no potom ich už sprevádzali len víťazstvá.

Tie dosiahli s dvoma štvrtoligistami, keď najprv zdolali Strážske na ich trávniku 5:0 (2:0) po dvoch góloch Voroňáka a jednom Ostapenka, Popíka a Mattu.

Uplynulú sobotu na domácom štadióne zvíťazili nad Pavlovcami nad Uhom 2:1, keď ešte v poslednej minúte prvého polčasu vyrovnával Porvazník a víťazný gól v druhom dejstve zaznamenal Zlacký.

Neporovnateľne lepšie podmienky

„Počas prípravy trénujeme dvojfázovo predpoludním aj popoludní, závisí to aj od toho, komu to ako dovolia jeho pracovné povinnosti. Tí, čo majú možnosť, trénujú aj dvakrát za deň, ostatní sa zúčastnia aspoň na jednom tréningu denne. Celkovo nám do prípravy nastúpilo 25 hráčov vrátane niektorých navrátilcov z hosťovania, dvoch našich starších dorastencov Filipa Harakaľa a Marcela Baloga a tých, čo k nám prišli na skúšku z iných klubov,“ povedal manažér FK Humenné Martin Polák.

Humenských fanúšikov bude zaujímať najmä zotrvanie srbského útočníka Predraga Radovanovića, ktorý v uplynulej sezóne zaťažil konto súperových brankárov 28 gólmi.

Radovanović síce strávil uplynulé dni na skusoch v druholigovom Tatrane Prešov, no vedenie klubu má pre fanúšikov pozitívnu správu.

„Predrag bol na skúške v Prešove, no po ich zápase s Banskou Bystricou sa k nám vrátil naspäť. Ako nám povedal, nemal žiaden dôvod uvažovať nad zmenou dresu, pretože podmienky v Humennom a Prešove sa nedajú porovnať. Hoci oni hrajú o súťaž vyššie, na rozdiel od nás by zarábal menej a nehral by ani na takom krásnom štadióne, ako je v Humennom. Vôbec sa nečudujem, že sa vrátil tam, kde sa dobre cíti, lebo vďaka podpore vedenia mesta majú naši futbalisti veľmi kvalitné podmienky. Dovolím si tvrdiť, že aj v porovnaní s inými tímami v tretej lige budú patriť medzi tie najlepšie. Všetci hráči dostávali v uplynulej sezóne načas svoje výplaty. Do novej sezóny vstupujeme s čistým štítom, čo nám v mnohých iných kluboch na východe môžu len závidieť,“ tvrdí Polák.

S Ostapenkom sa rozlúčili

Z úspešného minuloročného kádra zatiaľ s klubom netrénuje ďalší Srb Branislav Manojlović, o ktorého zotrvaní v kádri sa rozhodne v nasledujúcich dňoch.

Naopak žlto-modrí nerátajú aj napriek gólu v prípravnom zápase v Strážskom so službami ukrajinského legionára Arťoma Ostapenka.

„V pondelok sme sa s ním rozlúčili, od zahraničných hráčov čakáme, že budú tými rozdielovými, čo však nebol jeho prípad. Radšej dáme príležitosť odchovancom humenského futbalu, ktorí boli v uplynulých rokoch v iných kluboch. Ide napríklad o Daniela Krajníka (brata nášho obrancu Lukáša), ktorý sa k nám vracia po 2,5 roku. Dohodli sme sa aj s Marekom Zlackým, ktorý sa po ročnej anabáze v Borove opäť stal hráčom FK Humenné. Káder by sme potom ešte chceli doplniť o dvoch šikovných krajných záložníkov. Uvidíme, ako sa bude vyvíjať naša spolupráca s MFK Zemplín Michalovce. Privítali by sme, ak by nás odtiaľ mohli posilniť nejakí hráči ich širšieho kádra, ktorí by v I. lige nedostávali až toľko príležitostí, ako môžu mať u nás.“

Ťažký úvod súťaže

Premiérový zápas v III. lige Východ odohrajú futbalisti Humenného v sobotu 28. júla na pôde MFK Vranov.

O týždeň na to v nedeľu odohrajú ďalší derby zápas v Snine a až v nasledujúcom kole budú humenskí diváci svedkom prvého domáceho duelu proti Krompachom.

„Vyžrebovanie v úvode súťaže máme naozaj ťažké, ale veríme, že hrou a výsledkami presvedčíme našich fanúšikov a títo nás v hojnom počte prídu podporiť nielen na domáce zápasy na vynovený štadión, ale aj na zápasy vonku. Naše ciele v novej sezóne zostávajú podobné ako pred rokom, teda hrať atraktívny futbal pre diváka a potešiť ho čo najviac gólmi. Tretia liga je však podstatne kvalitnejšia súťaž, v ktorej by sme sa ako nováčik radi pohybovali v hornej polovici tabuľky.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Radovanović odmietol Tatran