Quenneville skončil na poste hlavného trénera Floridy Panthers!

Oh My Hockey|29. okt 2021 o 06:03

Florida Panthers si budú musieť nájsť nového hlavného trénera. Po prevalení škandálu so sexuálnym zneužívaním v klube Chicago Blackhawks na tento post rezignoval Joel Quenneville.

Z hokejovej stránky sa tak udialo vo veľmi nevhodnom čase, keďže "panteri" zažívajú výnimočný štart do sezóny. V jej úvode vyhrali sedem duelov v rade.

Správa o Quennevilleovom konci na lavičke Floridy prišla tesne po jeho stretnutí s Garym Bettmanom v New Yorku. S komisionárom ligy diskutoval o tom, aká bola jeho rola v celom prípade.

Podľa spisu mal hlavný tréner Chicaga o sexuálnom násilí páchanom trénerom Bradom Aldrichom na mladom hráčovi Kyleovi Beachovi vedieť, no rozhodol, že organizácia prenesie svoju sústredenosť na hokej a o osude Aldricha rozhodne až po sezóne.

Úspešný kouč doviedol Chicago Blackhawks k trom Stanleyho pohárom a podobné ambície mal aj v tomto ročníku s Floridou. Tú dočasne povedie doterajší asistent Andrew Brunette.

"Chcem vyjadriť ľútosť nad bolesťou, ktorú tento mladý muž, Kyle Beach, utrpel. Môj bývalý klub v jeho prípade zlyhal a ja na tom mám svoj podiel," povedal Quenneville. "Chcem opäť porozmýšľať nad týmito udalosťami a venovať čas vzdelávaniu sa, aby som všetkým dokázal vytvoriť prostredie, v ktorom sa budú cítiť bezpečne."

Keď sa 63-ročný tréner bude niekedy chcieť vrátiť do súťaže, bude musieť prejsť cez Garyho Bettmana. Ten podotkol, že sa s ním v prípade návratu najprv stretne a porozpráva.

"Joel Quenneville sa rozhodol rezignovať na svoju pozíciu v tíme Florida Panthers a ako asociácia chápeme a rešpektujeme toto rozhodnutie," uvádza sa vo vyhlásení Asociácie trénerov NHL. "Toto rozhodnutie je len jedným z krokov na dlhej ceste, ktorú musíme spoločne absolvovať - a ktorá musí zahŕňať aj poučenie sa z neuveriteľne bolestivých skúseností Kylea Beacha."

Trénerovmu renomé rozhodne nepomáha ani fakt, že najprv zatĺkal, žeby o škandále vedel. V pôvodnej verzii tvrdil, že sa o násilí dozvedel až toto leto, no svedectvá dokazujú, že o ňom po celý čas vedel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Quenneville skončil na poste hlavného trénera Floridy Panthers!