Prvou slalomovou zastávkou bude Záhreb

SITA|2. jan 2009 o 08:29

Slovenská zjazdárka Veronika Zuzulová je na prelome rokov v plnom nasadení.

STRÁŇANY. Slovenská zjazdárka Veronika Zuzulová je na prelome rokov v plnej permanencii. Len dva dni pred Silvestrom absolvovala v rakúskom Semmeringu v poradí štvrtý tohtosezónny slalom a vo štvrtý januárový deň už pokračuje kolotoč Svetového pohára ďalším ženským slalomovým podujatím na Medveďom vŕšku nad chorvátskou metropolou Záhreb. Vlani tam najlepšia slovenská zjazdárka vybojovala výborné 3. miesto. V aktuálnej sezóne jej ambície zatiaľ poznačili vleklé problémy so zlomeným rebrom, ale 9. miesto zo Semmeringu by mohlo byť dobrým odrazovým mostíkom do druhej časti ročníka.

"Veronika trénovala v závere roka vo Vrátnej slalom aj obrovský slalom. Po tréningoch priznala, že je už riadne unavená. Tešila sa na Silvestra na dôkladný spánok. Oslavy radšej nechala na iných. Navyše, sťažovala sa na bolesti v krku - pravdepodobne následok suchého a príliš prekúreného vzduchu v izbe v Semmeringu. Keď sa k tomu pridá ostrý vzduch na kopci, hrdlo je načaté,“ informoval manažér Róbert Magát. Zároveň pridal správu, že do Záhrebu sa Zuzulovci presúvajú v piatok 2. januára. Ešte predtým absolvuje Veronika silový tréning v posilňovni.

Na známej zjazdovke Crveni spust (štart vo výške 995 m, cieľ 785 m) sa ženy predstavia v najtočivejšej disciplíne už po piaty raz, zatiaľ čo muži budú mať o dva dni neskôr v atraktívnom večernom čase na programe svoje druhé slalomové vystúpenie. Záhrebské podujatie Snježna Kraljica (Snehová kráľovná) je známe aj skvelými návštevami (15 000 - 20 000 divákov) a tiež najvyššími jednorazovými prémiami v ženskom Svetovom pohári. Z celkovej dotácie 165 000 eur inkasuje víťazka 60 000, druhá v poradí 30 000 a tretia 15 000 eur. Lanské prvenstvo obhajuje Fínka Tanja Poutiainenová, ktorá tam triumfovala aj v otváracom ročníku v roku 2005.


Poradie SP v slalome

1. Maria Rieschová (Nem.) 300 bodov, 2. Lindsey Vonnová (USA) 290, 3. Šárka Záhrobská (ČR) 224, 4. Tanja Poutiainenová (Fín.) 220, 5. Nicole Hospová (Rak.) 195, 6. Kathrin Zettelová (Rak.) 155,... 9. Veronika Zuzulová (SR) 88.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Prvou slalomovou zastávkou bude Záhreb