Proti Nemcom bude chytať Lašák

Ján Lašák na tréningu.
Ján Lašák na tréningu. (Autor: TASR)
TASR|5. feb 2015 o 08:53

Tréner bol spokojný, že s tromi kompletnými útokmi, mohol už v stredu nacvičovať na tréningu herné situácie.

BANSKÁ BYSTRICA. K slovenskej hokejovej reprezentácii sa na stredajšom večernom tréningu v Banskej Bystrici pripojila trojica hráčov - Marcel Haščák, Michel Miklík a Christián Jaroš. Tréner Vladimír Vůjtek zároveň prezradil, že do bránky na prvý zápas Slovakia Cupu proti Nemecku sa postaví Ján Lašák.

Cestovali vyše 15 hodín

Dvojica Marcel Haščák Michel Miklík počkala na svojich spoluhráčov v kabíne banskobystrického štadióna už od tretej popoludnia. Hráči Chabarovska mali za sebou dlhú a náročnú cestu, na každý reprezentačný zraz preletia tisícky kilometrov.

"Do Moskvy to máme osem hodín, tam štyri hodiny čakáme na prestup a ďalšie tri hodiny do Viedne. Je toho dosť. Všetko ale vyprchá, keďže prichádzame do partie, ktorá je výborná. Mať na sebe reprezentačný dres je niečo špeciálne a to nás veľmi posilňuje," zhodli sa útočníci.

Vůjtek hovoril s Handzušom

Úsmev mal po tréningu na perách aj tréner Vladimír Vůjtek. "Bolo nás sedemnásť a mali sme kompletné tri útoky, takže sme si mohli nacvičiť aj nejaké herné situácie. Až štvrtkový tréning ráno bude ostrý, ale už máme jasno, že v bránke nastúpi Ján Lašák," prezradil Vůjtek.

Pred tréningom mali možnosť tréneri a vedenie reprezentácie hovoriť aj s Michalom Handzušom o jeho budúcnosti.

"Pýtali sme sa na jeho pocity a ďalšie smerovanie. Je v hernom rytme a nič sme nenáhlili. Určite si ešte o nejaký čas sadneme a podrobne celú situáciu rozoberieme," skonštatoval 67-ročný tréner pre hockeyslovakia.sk.

Slovenských reprezentantov môže navyše tešiť aj fakt, že hľadisko v banskobystrickej aréne bude proti Nemcom vypredané. Zápas odvysiela v priamom prenose RTVS na Dvojke.

Program Slovakia Cupu

štvrtok 5. februára: Slovensko Nemecko 17.00

piatok 6. februára: Švajčiarsko Nemecko 17.00

sobota 7. februára: Slovensko Švajčiarsko 17.00

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Proti Nemcom bude chytať Lašák