Procházka mieri na kemp do Ameriky. Cejudo: Má obrovský potenciál

Jiří Procházka.
Jiří Procházka. (Zdroj: Zuffa LLC, Autor: Jeff Bottari)
SvetMMA|9. dec 2021 o 17:18 (aktualizované 9. dec 2021 o 17:18)

Pred najväčším súbojom profesionálnej kariéry mieri na prípravný kemp do USA.

ARIZONA. Po novom roku by to malo vypuknúť. V súčanosti jednoznačne najlepší český bojovník zmiešaných bojových umení Jiří Procházka by mal na jar budúceho roka vyzvať o titul šampióna poloťažkej divízie UFC Glovera Teixeiru.

Procházka sa k historickej šanci pre Českú republiku dostal po menej než dvoch rokoch pôsobenia v najlepšej svetovej organizácii UFC.

Niekdajšia hviezda japonskej ligy RIZIN sa k šanci ovládnuť o trón váhy do 93 kilogramov prebojovala po dvoch knokautových výhrach nad Volkanom Oezdemirom a Dominickom Reyesom.

29-ročný zápasník bol už v novembri oficiálnym náhradníkom titulového duelu Jana Blachowicza a Glovera Teixeiru. Hoci sa Procházka vtedy do klietky nedostal, bolo viac menej isté, že jeho ďalším súperom v oktagone bude víťaz zápasu.

Tým sa stal na podujatí UFC 267 Brazílčan Teixeira. Práve to, že je 42-ročný veterán výborným bojovníkom na zemi, primalo Procházku hľadať tréningový kemp zameraný na zlepšenie wrestlingu.

Oslovil ho dvojnásobný šampión UFC

Podľa najnovších správ rodák z Hosteradic našiel ideálne podmienky na prípravu pred najväčším súbojom jeho profesionálnej kariéry v americkej Arizone.

V klube Fight Ready Team by sa už čoskoro mal pripravovať po boku legendárneho Jona Jonesa či Henryho Cejuda.

„Mám pre všetkých úžasnú správu. Hovoril som s Jiřím a poviem vám, berie to naozaj seriózne. Je to jediný bojovník, ktorého som kedy oslovil, aby k nám prišiel na kemp. Stalo sa to tak, že som sa pýtal môjho trénera (Tréner postoja Eddie Cha, pozn. red.), koho by tu chcel vidieť s tým, že má aj šancu získať opasok - na čo som dostal jasnú odpoveď.

Takže som mu napísal a povedal mi, že by bol rád prišiel ďalší mesiac prišiel do tímu Fight Ready a spolupracoval so mnou a mojím tímom pred jeho nadchádzajúcím súbojom,“ prezradil Henry Cejudo v relácii The Triple C & Schmo Show.

Môže ovládnuť poloťažkú divíziu UFC

Bývalý šampión mušej a bantamovej divízie UFC hovorí o žiarivej budúcnosti pre českého zápasníka. Duel s Teixeirom by mal Procházku preveriť v boji na zemi, teda v aspekte, v ktorom sa Cejuda potrebuje zlepšiť.

Je tam veľa veci, ktoré môžeme Jiřímu pomôcť vyladiť. Má obrovský potenciál, avšak vidím tam tiež nejaké medzery. Ak chce vyhrávať, musí doraziť.

Wrestling Glovera Teixeiru je na výbornej úrovni, má 42 rokov a porazil všetkých tých skvelých bojovníkov. Určite si zaslúži môj rešpekt.

Hoci tím Fight Ready nie je tak známy ako iné kluby v Spojených Štátoch o kvalite bojovníkov a schopnostiach trénerov v klube Cejudo nepochybuje.

Silu tímu podľa neho najlepšie prezentuje fakt, že za ním do Scottsdale chodia viacerí hviezdni bojovníci prestížnej UFC.

Je tu dôvod, prečo k nám prišli trénovať Weilli Zhang, Deiveson Figueiredo a Jon Jones. Naviac, ďalší talentovaní zápasníci sú na ceste. Nikoho nenútim aby tu prišiel, ale Jiřího som si vybral, pretože to chcel môj tréner. Príde niekedy v januári,“ zakončil.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Procházka mieri na kemp do Ameriky. Cejudo: Má obrovský potenciál