Pri drafte naňho bučali, teraz lotyšskému hráčovi tlieskajú

Kristaps Porziňgis (s číslom 6) zakončuje na kôš v súboji proti Bostonu Celtics.
Kristaps Porziňgis (s číslom 6) zakončuje na kôš v súboji proti Bostonu Celtics. (Autor: SITA/AP)
SITA|20. nov 2015 o 14:12

Musí popracovať na mnohých aspektoch svojej hry, ale už teraz je lepší, než ktokoľvek očakával, píše o Kristapsovi Porziňgisovi Washington Post.

NEW YORK. Keď newyorskí Knicks v júnovom drafte zo štvrtého miesta siahli po Kristapsovi Porziňgisovi, basketbalistovi z Lotyšska, mnohí fanúšikovia bučali a niektorým sa po lícach dokonca kotúľali slzy.

"Všetko mám vo vlastných rukách. Je na mne, aby som bučanie zmenil na potlesk," vravel vtedy devätnásťročný Porziňgis. A netrvalo dlho, aby sa rodák z Liepaje zaradil medzi najväčších obľúbencov u priaznivcov.

Pred pár dňami vytvoril Poriňgis svoje kariérne maximum - 29 bodov.

Aj takto fantasticky vie Porziňgis využiť svoju výšku.

"Z každej strany som počúval, že by som mal počkať ešte pár rokov. Viem, že časom sa budem zlepšovať, ale bol som presvedčený, že na tejto úrovni som schopný hrať už teraz. Tak som bol mentálne nastavený," priznal Lotyš.

Na potvrdenie odvážnych slov mu stačil iba tucet zápasov. Razom je lídrom tímu v doskokoch (8,6) a druhým najlepším strelcom (12,8). Na palubovke trávi priemerne vyše dvadsaťpäť minút.

"Je za nami iba dvanásť zápasov. Musí popracovať na mnohých aspektoch svojej hry, ale už teraz je lepší, než ktokoľvek očakával," tvrdí denník Washington Post.

kristaps_res.jpg

Kristaps Porziňgis vstúpil do sezóny skvelo. FOTO - SITA/AP.

Z ligy priletel aj ďalší čerstvý dôkaz o basketbalových schopnostiach muža, ktorého prirovnávajú k Pauovi Gasolovi, ale pridávajú mu ešte plusové body za atletickosť.

Po jeho dresoch sa len tak zaprášilo. NBA informovala, že všetky sú vypredané. "Ak ho chcete, smola. Vaša šanca, že ho teraz získate, je rovnaká ako účasť Knicks v júnovom finále ligy," glosoval Fox Sports.

Porziňgisovo meno skandovala aj Madison Square Garden.

Newyorčania s výrazným prispením lotyšského basketbalistu vyhrali rovnú polovicu z dvanástich zápasov. A po suchotách môžu konečne aspoň koketovať s myšlienkami na play-off.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Pri drafte naňho bučali, teraz lotyšskému hráčovi tlieskajú