Prezident Sevilly zvolal schôdzku proti Barcelone a Realu

SITA|6. sep 2011 o 16:28

Prezident španielskeho futbalového klubu Sevilla FC zvýšil svoje úsilie o zmenu rozdelenia výnosov z predaja televíznych a rozhlasových práv.

MADRID. Prezident španielskeho futbalového klubu Sevilla FC zvýšil svoje úsilie o zmenu rozdelenia výnosov z predaja televíznych a rozhlasových práv, z ktorého najviac ťažia Real Madrid a FC Barcelona, a zvolal na štvrtok mimoriadne stretnutie zástupcov Primera División. Na schôdzku však nepozval predstaviteľov Realu a Barcelony.

Prezident Sevilly José María del Nido je jedným z najväčších kritikov súčasného systému, v ktorom dostávajú Real a Barcelona takmer polovicu z balíka 600 miliónov eur, ktorý prerozdeľujú z príjmov za audiovizuálne práva. Del Nido pozval zástupcov ďalších sedemnástich klubov a na štadióne v Seville budú rokovať o ďalšom postupe. Zatiaľ nie je isté, koľko klubov prijme pozvanie na schôdzku.

Barcelona a Real patria medzi najbohatšie svetové kluby a v súčasnosti v domácej súťaži jasne dominujú. Del Nido po prvom odohranom ligovom kole, v ktorom Barcelona zdolala účastníka Ligy majstrov Villarreal 5:0 a Real vyhral v Zaragoze 6:0, uviedol, že La Liga je iba smetiskom, na ktorom len dva tímy majú šancu na zisk titulu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Prezident Sevilly zvolal schôdzku proti Barcelone a Realu