Mbappého prestup naráža na pravidlá fair-play, Paríž má novú taktiku

Mbappe ešte ako hráč Monaka.
Mbappe ešte ako hráč Monaka. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. aug 2017 o 20:09

Momentálne najviac žiadaný futbalista ako súčasť výmeny?

PARÍŽ. Talentovaný futbalový útočník v službách AS Monako Kylian Mbappé možno toto leto opustí klub napriek neochote majstra francúzskej najvyššej súťaže predať svoju hviezdu.

Podľa Sky Sports AS Monako a Paríž Saint-Germain diskutujú o možnom príchode 18-ročného Mbappého do Monaka na ročné hosťovanie s opciou na prestup, pričom by opačným smerom putoval Lucas Moura a 128 miliónov libier.

Problém s finančným fair-play

Kluby sú však podľa anglického zdroja ešte ďaleko od dohodnutia podmienok.

Táto správa prichádza krátko po špekuláciách o ponuke parížskeho klubu za francúzsky supertalent v hodnote 180 miliónov eur.

Tím z hlavného mesta by si ale takou vysokou prestupovou čiastkou výrazne skomplikoval povinnosť dodržať pravidlá finančného fair-play Európskej futbalovej únie (UEFA), keď toto leto už vyplatil vysoké odstupné 222 miliónov eur za Brazílčana Neymara.

Hosťovanie s následnou možnosťou odkúpenia hráča by Parížanom pomohlo dodržať podmienky dané UEFA.

Real v zozname záujemcov nie je

Záujem o Mbappého už údajne prejavil Real Madrid, Manchester City, FC Liverpool a londýnsky Arsenal.

Minulý mesiac však vedenie klubu z Monaka oznámilo záujemcom, že toto leto už nehodlá nikoho pustiť, keď sa aj po odchodoch viacerých hviezd tímu popredné európske kluby nevzdávali zisku hráčov ako Thomas Lemar, Djibril Sidibé či Fabinho.

Vedenie AS taktiež vyvrátilo správy o obdržaní ponuky za Mbappého vo výške 161 miliónov libier od Realu Madrid a naďalej verí, že hráč s klubom podpíše novú zmluvu.

Francúzsky talent v minulej sezóne strelil 26 gólov a zaznamenal 8 asistencií, čím dopomohol monackému AS k zisku ligového titulu a prebojovaniu sa do semifinále Ligy majstrov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Mbappého prestup naráža na pravidlá fair-play, Paríž má novú taktiku