Z troch zápasov jej stačí jedno víťazstvo. Chelsea má titul na dosah

Diego Costa oslavuje svoj gól do siete Middlesbrough.
Diego Costa oslavuje svoj gól do siete Middlesbrough. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. máj 2017 o 08:43

Londýnsky klub v pondelok zdolal Middlesbrough hladko 3:0 a na čele tabuľky má sedembodový náskok pred Tottenhamom.

LONDÝN. Náskok FC Chelsea na čele najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League je už sedembodový. Londýnsky líder tabuľky si poradil v pondelňajšom súboji tridsiateho šiesteho kola doma s FC Middlesbrough hladko 3:0 a využil piatkové zaváhanie Tottenhamu Hotspur na trávniku West Hamu United (0:1).

Víťazstvo Chelsea rozdielom triedy presnými zásahmi zariadili Diego Costa, Marcos Alonso a Nemanja Matič. Bývalý hráč MFK Košice Matič v 65. minúte pečatil na 3:0.

Tento výsledok znamená pre Middlesbrough zostupovú definitívu a po jednej sezóne medzi elitou sa vráti do druhej najvyššej súťaže The Championship.

Pozrite si, ako Chelsea zdolala Middlesbrough: fotogaléria

9.5.2017

Stačí im jedno víťazstvo

Ak Chelsea zvíťazí v piatok na pôde West Bromwichu Albion, bude mať na čele nepreklenuteľný desaťbodový náskok a vráti sa na anglický trón.

Londýnčania triumfovali v sezóne 2014/2015, vlani ich na najvyššom stupienku nahradil Leicester City. Tottenham sa najbližšie predstaví až v nedeľu 14. mája.

Privíta Manchester United.

Tento ročník je pre mňa trochu iný. Nie je to ľahké. Ľudia ma odhovárali, vraj sa do Conteho tímu nehodím a mal by som odísť. Ale pre mňa to bola výzva.


Cesc Fábregas, futbalista Chelsea

"Po prehre Tottenhamu s West Hamom sme si pripísali cenné víťazstvo. Využili sme šancu zvýšiť náš náskok na sedem bodov. Úprimne povedané, je to veľký krok, pretože do konca zostávajú už len tri zápasy, z ktorých nám stačí vyhrať jeden a budeme mať titul," vyhlásil pre Sky Sports tréner Chelsea Antonio Conte.

Chelsea sa v pondelok stala tretím tímom v dejinách Premier League, ktorý na domácom ihrisku triumfoval v tristo stretnutiach. Túto štatistiku vedie Manchester United, ktorý na Old Trafforde vyhral 347 duelov v Premier League.

Arsenal Londýn má 306 domácich triumfov. "Ukázali sme veľkú vôľu a túžbu vyhrať titul. Teraz sme veľmi blízko, ale ešte musíme urobiť posledný krok. Chceme si to vyhrať sami, nemôžeme sa spoliehať na výsledky Tottenhamu. Musíme sa dobre pripraviť na duel s West Bromwichom," doplnil Antonio Conte.

Fábregas môže získať druhý titul

Kým 47-ročný Talian môže získať premiérový anglický titul, jeho španielsky zverenec Cesc Fábregas už s Chelsea jeden získal - v sezóne 2014/2015.

Tridsaťročný stredopoliar sa v pondelok stal prvým hráčom, ktorý zaznamenal minimálne desať asistencií v šiestich rozličných sezónach Premier League.

"Tento ročník je pre mňa trochu iný. Nie je to ľahké. Ľudia ma odhovárali, vraj sa do Conteho tímu nehodím a mal by som odísť. Ale pre mňa to bola výzva," skonštatoval tridsaťročný Cesc Fábregas pre televíziu Sky Sports.

Cesc Fábregas sa objíma s trénerom Antoniom Contem po víťazstve Chelsea nad Middlesbrough.
Cesc Fábregas sa objíma s trénerom Antoniom Contem po víťazstve Chelsea nad Middlesbrough. (Autor: TASR/AP)

"Nehral som síce v každom dueli, ale v posledných dvadsiatich som nechýbal a mám pocit, že kvalita mojej hry vzhľadom na odohraný čas bola fantastická. Môj prínos pre mužstvo je možno väčší, ako keby som odohral celú sezónu."

"Všetci Cesca poznáme, v tejto sezóne sa dosť zlepšil. Mám z neho radosť. Spočiatku veľa nehrával, ale dokázal mi, že mu to pôjde dobre. Iba vďaka tvrdej práci sa vám podarí uspieť," vyhlásil na adresu Fábregasa Antonio Conte.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Z troch zápasov jej stačí jedno víťazstvo. Chelsea má titul na dosah