Nemal žiadnu šancu uhnúť. Brankár skončil po hrozivej zrážke na kyslíku

Rui Patrício po nešťastnej zrážke.
Rui Patrício po nešťastnej zrážke. (Autor: TASR/AP)
TASR, Sportnet|15. mar 2021 o 23:25

Nepríjemná situácia znepokojila aj trénera Kloppa.

Premier League - 28. kolo

Wolverhampton Wanderers - Liverpool FC 0:1 (0:1)

Gól: 45.+2 Jota

Rozhodovali: Pawson - Betts, Lennard. ŽK: 37. Neves, 52. Saïss - 42. Th. Alcântara

Wolverhampton: Patrício (90+10. Ruddy) – Boly, Coady (C), Saïss – N. Semedo (84. Gibbs-White), Neves (76. Dendoncker), Moutinho, J. Castro – Neto, Traoré – José (70. F. Silva)

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, N. Phillips, Kabak, Robertson – Th. Alcântara (67. Milner), Fabinho, Wijnaldum (C) (67. Keïta) – M. Salah, Diogo Jota (81. Oxlade-Chamberlain), Mané

AKTUALIZOVANÉ O 23:55

WOLVERHAMPTON. Futbalisti Liverpool FC zvíťazili v pondelkovom stretnutí 28. kola Premier League na ihrisku Wolverhamptonu Wanderers 1:0.

Po dvoch prehrách zabrali naplno, o čom rozhodol presným zásahom v závere prvého polčasu bývalý hráč Wolves Diogo Jota.

V neúplnej tabuľke najvyššej anglickej súťaže je úradujúci majster na 6. priečke, Wolverhampton figuruje na 13. pozícii.

V závere stretnutia utrpel vážne zranenie hlavy brankár domáceho tímu Rui Patrício po zrážke so spoluhráčom Connorom Coadym.

VIDEO: Zrážka Ruia Patrícia a Connora Coadyho od času 4:00 min

Po zhruba 15-minútovom ošetrení vyniesli portugalského brankára z trávnika na nosidlách, následne ho previezli sanitkou do nemocnice.

Patrício potreboval po hrozivej zrážke kyslík. Obranca ho nechtiac trafil kolenom do tváre, keď Mohamed Salah strieľal gól. Ten však rozhodcovia neuznali pre ofsajd.

Tridsaťtriročný Patricio bol pri vedomí a komunikoval so zdravotníkmi.

Tréner Wolverhamptonu Nuno Espirito Santo po zápase zmiernil obavy z vážneho zranenia Patrícia a ubezpečil fanúšikov, že bude v poriadku.

"Práve som dostal aktualizovanú informáciu, že je v poriadku a pri vedomí," povedal Santo, cituje ho thesun.co.uk. "Všetky incidenty s hlavou nás znepokojujú, ale je v poriadku, zotaví sa," dodal.

K zrážke sa vyjadril aj znepokojený tréner Liverpoolu Jürgen Klopp: "Bola to strašná situácia. Hovoril som so zamestnancami Wolves a sú skôr pozitívni. Bol to riadny šok."

"Tri body, ale dnes v noci myslíme na Ruia Patrícia," napísal Liverpool na twitteri.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Nemal žiadnu šancu uhnúť. Brankár skončil po hrozivej zrážke na kyslíku