Mestské derby ovládol United, City má na Liverpool priepastnú stratu

Hráč Manchestru United Scott McTominay po strelenom góle do siete Manchestru City.
Hráč Manchestru United Scott McTominay po strelenom góle do siete Manchestru City. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|8. mar 2020 o 17:24

Chelsea deklasovala Everton.

LONDÝN. Futbalisti Manchestru United vyhrali v prestížnom mestskom derby v 29. kole anglickej Premier League nad City 2:0.

Domácich k triumfu nasmeroval po polhodine hry Anthony Martial, ktorý volejom poslal loptu do siete po šikovne zahratom priamom kope Bruna Fernandesa.

V siedmej minúte nadstavenia po chybe brankára Edersona poistil víťazstvo Scott McTominay strelou do opustenej bránky. Škótsky reprezentant McTominay v 78. minúte striedal práve strelca prvého gólu Martiala.

"Je to krásny pocit takto vyhrať a streliť gól pred našimi fanúšikmi. Nesmieme sa však zastaviť a naďalej sa pokúšať o Ligu majstrov. Musíme využiť sebavedomie, ktoré teraz máme," povedal Scott McTominay, cituje ho BBC Sport.

United sú na piatom mieste tabuľky s trojbodovou stratou na Chelsea. Obhajcovia titulu City už z druhej priečky strácajú na Liverpool priepastných 25 bodov, odohrali o zápas menej ako líder tabuľky.

Futbalisti Chelsea Londýn deklasovali na domácom ihrisku FC Everton 4:0. Londýnčania predtým zdolali svojho súpera v lige naposledy v auguste 2017, odvtedy s ním dvakrát prehrali a dva zápasy sa skončili nerozhodne 0:0.

Zverencom Franka Lamparda patrí v tabuľke 4. miesto so ziskom 48 bodov, na tretí Leicester strácajú dva body. Hráči Chelsea však majú o jeden zápas viac.

Premier League - 29. kolo

  • FC Chelsea - FC Everton 4:0 (2:0)

Góly: 14. Mount, 21. Pedro, 51. Willian, 54. Giroud

  • Manchester United - Manchester City 2:0 (1:0)

Góly: 30. Martial, 90.+7 McTominay

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mestské derby ovládol United, City má na Liverpool priepastnú stratu