Po prehre so šampiónkou koniec v UFC, otázniky viseli aj nad budúcnosťou celej divízie

Megan Anderson prichádzala do UFC ako šampiónka organizácie Invicta FC.
Megan Anderson prichádzala do UFC ako šampiónka organizácie Invicta FC. (Zdroj: Esther Lin / Invicta FC)
Adrián Mečiar|10. mar 2021 o 10:50

Pred pár dňami zápasila v UFC o titul, teraz si podľa všetkého Megan Anderson musí hľadať nový domov. Hovorí pritom o konci celej divízie.

LAS VEGAS. Megan Anderson prichádzala do UFC s jasným poslaním, o ktorom veľmi dobre vedela aj ona sama. 

Mala sa stať vážnou vyzývateľkou pre šampiónku perovej váhy, teda spočiatku pre Cris Cyborg, neskôr už Amandu Nunes, ktorá nahradila svoju krajanku na tróne tejto divízie.

Veľké očakávania

Ženská perová váha dlhé roky trpela nedostatkom bojovníčok. V podstate, na tom sa dodnes až tak veľa nezmenilo.

Organizácia kvôli tomu dlho váhala, či otvoriť túto divíziu v rámci UFC. Cris Cyborg sa napokon dočkala svojho titulu, avšak oň ju pripravila Amanda Nunes a od toho momentu dominuje ako bantamovej, tak aj práve perovej váhe.

Šampiónka ale potrebuje vyzývateľky, inak jej opasok stráca cenu. Spomedzi zástupkýň tejto hmotnostnej kategórie, ktoré zakotvili v UFC, boli najväčšie očakávania od Megan Anderson.

Anderson zaujala v organizácie Invicta FC, kde sa prepracovala až k opasku. Debut v UFC jej absolútne nevyšiel, recept na ňu našla Holly Holm. V prvých troch vystúpeniach pritom neuspela hneď dvakrát.

Následne konečne prišli dve víťazstvá, ktoré Anderson zaručili titulový zápas s Nunes. 

Titulový zápas derniérou v UFC

31-ročná Austrálčanka bola podľa stávkových kancelárii veľkou outsiderkou, no minimálne na papieri nebola úplne bez šance. Potrebovala však využiť svoj fyzický fond a výhodu desiatich centimetrov vo výške a rovnako rozpätí paží. 

Nanešťastie pre ňu, v tomto prípade sa potvrdili predzápasové analýzy. Amanda Nunes nechcela strácať čas, vybehla na Anderson tvrdými a presnými zásahmi, začatú robotu dokončila na zemi.

Samozrejme, sklamanie na strane Anderson bolo obrovské. Uvedomovala si, že premrhala životnú príležitosť, aká sa už zrejme nebude opakovať. Anderson vstupovala do klietky s vedomím, že ide o posledný súboj v rámci jej kontraktu.

Promotéri ju po prehre s Nunes informovali o tom, že nemajú záujem o predĺženie spolupráce. Správu neskôr organizácia potvrdila tiež redakcii MMA Fighting. Anderson končí v UFC s bilanciou 3-3.

Tim Simpson, manažér Megan Anderson, ale pre ESPN nevylúčil, že jeho klientka v budúcnosti nepodpíše s UFC novú zmluvu. Najskôr sa vraj sústredí na doliečenie zranení, ktoré utrpela v súboji s Nunes.

UFC odmieta koniec divízie

Anderson v živom vysielaní na sociálnych sieťach taktiež uviedla, že UFC ruší celú ženskú perovú váhu. Tieto tvrdenia organizácia odmieta. 

„Perová váha tu ostane, dokým bude chcieť Amanda Nunes obhajovať svoj opasok,“ uviedol Dana White na pozápasovej tlačovej konferencii.

Slová prezidenta UFC údajne platia aj naďalej. 



Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Po prehre so šampiónkou koniec v UFC, otázniky viseli aj nad budúcnosťou celej divízie