Potvrdené. Terry po konci sezóny opustí Chelsea

Terry v tejto sezóne stratil miesto v základnej zostave.
Terry v tejto sezóne stratil miesto v základnej zostave. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|31. jan 2016 o 21:50

Podľa vlastných slov nebude pokračovať v kariére v Anglicku.

LONDÝN. John Terry potvrdil, že po konci aktuálnej sezóny opustí Chelsea FC.

Stopérovi úradujúceho anglického majstra končí platnosť zmluvy v lete tohto roku, klub sa však rozhodol, že ju nepredĺži.

Sám Terry sa vyjadril, že v kariére nechce pokračovať v Anglicku, no stále nie je rozhodnutý, kam zamieri. Jedným si je istý - chce pokračovať.

"Nebude to koniec ako z rozprávky, neukončím hráčsku kariéru v Chelsea. Bude to niekde inde, no ešte neviem kde. Teraz sa sústredím len na to, aby som odviedol maximum pre môj tím," vyhlásil legendárny stopér, ktorý do Chelsea prestúpil v roku 1998.

Keď odišiel Frank Lampard, dlho sa hovorilo, že bývalý anglický reprezentant je nenahraditeľný. To isté sa začína aj po Terryho prekvapivom oznámení.

"Žiadny hráč nie je väčší ako klub. Chelsea sa posunie vpred a podpíše 1-2 kvalitných stopérov. Veľmi rád by som zostal, ale tento tím sa vydal iným smerom," smutne priznal odchovanec West Hamu United.

Terryho ďalšie kroky sú nejasné, no podľa anglických médií by mohol nasledovať iných legendárnych anglických futbalistov, Stevena Gerrarda a Franka Lamparda, ktorí odišli do americkej futbalovej súťaže MLS.

"Určite to nebude žiadny klub anglickej Premier League, to by som mojim fanúšikom neurobil," ubezpečil Terry, ktorý v tejto sezóne vypadol zo základnej zostavy trápiacich sa Modrých.

Ďalšou možnou destináciou by pre Terryho mohla byť Čína, kam v tomto prestupovom období prestúpilo niekoľko známych futbalistov na čele s Gervinhom či Terryho bývalým spoluhráčom Ramiresom.

Najviac súťažných zápasov v drese Chelsea

Ron Harris (1960-81) 795

Peter Bonetti (1960-75, 1976-79) 729

John Terry (1998- ) 696

Jednou z prvých futbalových osobností, ktorá sa vyjadrila k Terryho odchodu z Anglicka, bol Carlo Ancelotti. Taliansky tréner nazval Terryho "kapitánom všetkých kapitánov" a poprial mu do budúcnosti veľa šťastia.

John Terry je hrajúcou legendou Chelsea FC

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Potvrdené. Terry po konci sezóny opustí Chelsea