Poliaci zverejnili širšiu nomináciu na EURO, chýba im spoluhráč Pekaríka

Radosť hráčov Poľska.
Radosť hráčov Poľska. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|17. máj 2021 o 15:35 (aktualizované 17. máj 2021 o 16:45)

Strelca Herthy Berlín vyradilo zranenie.

BRATISLAVA. Až 22 hráčov zo zahraničných líg a piati z najvyššej domácej súťaže sa nachádza v neúplnej nominácii reprezentácie Poľska na tréningový kemp pred tohtoročnými majstrovstvami Európy vo futbale.

Poliaci budú 14. júna v ruskom Petrohrade prvým súperom Slovákov v E-skupine kontinentálneho šampionátu.

Pozvánku na tréningový kemp dostali štyri brankári, deviati obrancovia, deviati stredopoliari a piati útočníci. Okrem nich kouč Sousa určil aj kvarteto náhradníkov.

Pred ME by z aktuálneho tímu, ak do hry nevstúpia zranenia, mal vypadnúť jeden brankár.

Najväčšou hviezdou výberu portugalského trénera Paula Sousu je bezpochyby útočník Robert Lewandowski z Bayernu Mníchov. Úradujúci najlepší svetový aj európsky futbalista počas víkendu strelil 40. gól a vyrovnal historický rekord v počte zásahov v jednej sezóne v najvyššej nemeckej súťaži.

Okrem Lewandowského majú v poľskom tíme hviezdny status aj brankár Wojciech Szczesny (Juventus Turín), stredopoliar Piotr Zieliňski (SSC Neapol) či útočník Arkadiusz Milik, ktorý je hráčom Neapola, ale na hosťovaní v Olympique Marseille.

Celkovo až štrnásť poľských hráčov z nominácie na kemp pred ME pôsobí v Anglicku a Taliansku v dvoch najvyšších súťažiach.

"Podľa predpokladov v tíme nie sú Krzysztof Piatek (Hertha Berlín) a Arkadiusz Reca (FC Crotone), ktorí bojujú so zraneniami. Najväčším prekvapením môže byť prítomnosť stredopoliara Kacpera Kozlowského z tímu Pogoň Štetín. Na zozname je aj Tomasz Kedziora (Dynamo Kyjev), ktorý sa nedostavil na predchádzajúce sústredenie reprezentačného tímu Poľska," píše web sport.pl.

Reprezentácia Poľska sa stretne 24. mája na sústredení v Opalenici, kde budú futbalisti trénovať. Výcvikový tábor v Opalenici potrvá do 9. júna, európsky šampionát sa začne 11. júna. Základňou Poliakov počas ME bude mesto Sopot.

Okrem Slovákov na nich v základnej E-skupine čakajú zápasy proti Španielom (19. 6. v Seville) a proti Švédom (23. 6. v Petrohrade). Dva najlepšie tímy zo skupiny si vybojujú účasť v osemfinále. Tam si zahrajú aj štyri najlepšie mužstvá z tretích miest v šiestich skupinách.

Nominácia Poľska na tréningový kemp pred EURO 2020:

Brankári: Lukasz Fabiaňski (West Ham United/Angl.), Wojciech Szczesny (Juventus Turín/Tal.), Lukasz Skorupski (FC Bologna/Tal.), Radoslaw Majecki (Legia Varšava)

Obrancovia: Kamil Glik (Benevento Calcio/Tal.), Jan Bednarek (FC Southampton/Angl.),Tomasz Kedziora (Dynamo Kyjev/Ukr.), Maciej Rybus (Lokomotiv Moskva/Rus.), Bartosz Bereszyňski (Sampdoria Janov/Poľ.), Pawel Dawidowicz (Hellas Verona/Tal.), Michal Helik (FC Barnsley/Angl.), Kamil Piatkowski (Raków Czestochowa), Tymoteusz Puchacz (Lech Poznaň)

Stredopoliari: Grzegorz Krychowiak (Lokomotiv Moskva/Rus.), Piotr Zieliňski (SSC Neapol/Tal.), Jakub Moder (Brighton & Hove Albion/Angl.), Mateusz Klich (Leeds United/Angl.), Kamil Jóžwiak (Derby County/Angl.), Przemyslaw Frankowski (Chicago Fire/USA, MLS), Kacper Kozlowski (Pogoň Štetín), Karol Linetty (FC Turín/Tal.), Przemyslaw Placheta (Norwich City/Angl.)

Útočníci: Robert Lewandowski (FC Bayern Mníchov/Nem.), Arkadiusz Milik (Olympique Marseille/Fr.), Dawid Kownacki (Fortuna Düsseldorf/Nem.), Karol Šwiderski (PAOK Solún/Gréc.), Jakub Šwierczok (Piast Gliwice)

Náhradníci: Rafal Augustyniak (FK Ural Jekaterinburg/Rus.), Kamil Grosicki (West Bromwich Albion/Angl.), Robert Gumny (FC Augsburg/Nem.), Sebastian Szymaňski (FK Dinamo Moskva/Rus.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Poliaci zverejnili širšiu nomináciu na EURO, chýba im spoluhráč Pekaríka