Polášek postúpil do štvrťfinále štvorhry vo Valencii

SITA|24. okt 2012 o 20:19

Slovenský tenista Filip Polášek a Rakúšan Julian Knowle zvíťazili v stredajšom stretnutí 1. kola štvorhry na turnaji ATP World Tour 500 Valencia Open v španielskej Valencii.

VALENCIA. Slovenský tenista Filip Polášek a Rakúšan Julian Knowle zvíťazili v stredajšom stretnutí 1. kola štvorhry na turnaji ATP World Tour 500 Valencia Open v španielskej Valencii (dotácia 1 424 850 eur, tvrdý povrch Greenset v hale) nad favorizovanými britskými štvorkami miestnej deblovej súťaže Colinom Flemingom a Rossom Hutchinsom za 94 minút 4:6, 6:4, 10:5 (zápasový tajbrejk).

Postupujúci vymazali v tzv. supertajbrejku minibrejk (z 1:2 tým vyrovnali na 2:2), neskôr unikli zo 4:4 na 7:4 a od stavu 7:5 už nestratili ani loptičku.

Finalisti minulotýždňového podujatia vo Viedni Polášek a Knowle budú vo štvrťfinále vo Valencii bojovať s domácim na základe voľnej karty hrajúcim párom David Ferrer, Juan Carlos Ferrero.

Pre posledného spomenutého možno pôjde o posledný súboj v celej jeho profesionálnej kariére, s ktorou sa lúči práve na tomto turnaji. Bývalý líder svetového rebríčka vo dvojhre Ferrero totiž v utorok v singlovom 1. kole nestačil na krajana Nicolása Almagra.

Dvadsaťsedemročný zvolenský rodák Polášek a Knowle už majú istotu 90 bodov do deblového renkingu a spoločných 10 410 eur.

Štvorhra - 1. kolo:

Julian Knowle, Filip Polášek (Rak./SR) - Colin Fleming, Ross Hutchins (V. Brit.-4) 4:6, 6:4, 10:5 (zápasový tajbrejk) za 94 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Polášek postúpil do štvrťfinále štvorhry vo Valencii