Podľa GM by bol najužitočnejším hráčom základnej časti Dirk Nowitzki

TASR|26. apr 2007 o 13:43

Los Angeles 26. apríla (TASR) - Favoritom na zisk ocenenia "Najužitočnejší hráč základnej časti" zámorskej NBA je Nemec Dirk Nowitzki. Aspoň tak to vyplýva ...

Los Angeles 26. apríla (TASR) - Favoritom na zisk ocenenia "Najužitočnejší hráč základnej časti" zámorskej NBA je Nemec Dirk Nowitzki. Aspoň tak to vyplýva z prieskumu, kde sa pýtali generálnych manažérov klubov, koho by zvolili za najlepšieho hráča základnej časti súťaže. Vedúca osobnosť Dallasu Mavericks by sa so 109 bodmi umiestnil na prvom mieste pred držiteľom tohto titulu z posledných dvoch rokov Steveom Nashom z Phoenixu Suns, ktorý by bol druhý s 82 bodmi. Najlepšiu trojicu by uzatvárala hviezda Los Angeles Lakers Kobe Bryant s 21 bodmi.

Pod vedením nemeckého "Wunderkind"-a dosiahli Texasania v tejto sezóne rekordnú bilanciu 67 víťazstiev a len 15 prehier a tým kraľovali celému pelotónu NBA, preto nie je žiadnym prekvapením, že trofej pomenovaná po Mauriceovi Podoloffovi by mala byť prisúdená práve jemu.

Podľa dotazníkov od GM kategóriu najlepšieho nováčika má vyhrať Brandon Roy z Portlandu Trail Blazers pred Andreom Bargnanim, posilou Toronta Raptors. Najlepším defenzívnym basketbalistom ligy by sa mal stať Marcus Camby z Denveru, kým Kevin Martin by si odniesol ocenenie pre hráča s najväčším zlepšením výkonov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Podľa GM by bol najužitočnejším hráčom základnej časti Dirk Nowitzki