Počítajú sa len víťazstvá, hovorí Chára

Zdeno Chára
Zdeno Chára (Autor: SITA/AP)
SITA|5. jún 2011 o 11:21

Hokejisti Bostonu zakladajú podľa mnohých svoje útoky príliš konzervatívne a opatrne, v sobotu ich však dve chyby pri rozohrávke pripravili o víťazstvo v druhom finále Stanleyho pohára na ľade Vancouvru.

VANCOUVER. Najskôr v 50. min chybil kapitán Bruins Zdeno Chára a Daniel Sedin vyrovnal na 2:2. V jedenástej sekunde zle rozohral Andrew Ference, Daniel Sedin poslal puk Alexovi Burrowsovi a ten si s ponúknutou šancou poradil na výbornú.

Zdeno Chára, ktorý v riadnom hracom čase odohral 28:01 min, ho síce od druhého mantinelu dokorčuľoval, ale bol tesne za ním.

Burrows namiesto strely potiahol puk k zadnému mantinelu, dostal sa do menšej kolízie s Chárom i brankárom Timom Thomasom a po obkorčuľovaní bránky rozhodol. Vancouver vedie v sérii o Stanleyho pohár 2:0.

Dôležité sú výsledky, nie to, ako hráme, hovorí Chára

"Nie je najdôležitejšie, ako hráme. V tejto chvíli sú dôležité predovšetkým víťazstvá a my sme dnes prehrali. Burrows mal náskok, predviedol dobrú hru,“ povedal pre Boston Herald Zdeno Chára.

Tréner Bostonu Claude Julien neobviňuje z prehry Cháru, ktorý podľa pohľadu z tribúny mohol zastaviť Burrowsa aj faulom alebo narazením na mantinel, ani Ferencea. Podľa slov Juliena je za úspech i neúspech zodpovedný celý tím.

"Vždy je zlé, keď prehráte rýchlym gólom. Potom sa vždy hľadá chyba v niektorom z hráčov. Nie je to však o tom, je to o celom tíme. Zápas neprehral iba Zdeno, neuspel celý náš tím. Jednoznačne musíme hrať lepšie v strednom pásme, nemôžeme zbytočne strácať puky, lebo súper ako Vancouver sa to snaží hneď potrestať,“ povedal Julien.

Zdeno Chára už myslí na pondelkový tretí duel. Boston bude chcieť pred vlastnými fanúšikmi v nasledujúcom dvojzápase vyrovnať sériu. Kapitán Bruins ponúka recept aj pre svojich spoluhráčov.

"Musíme všetko hodiť za hlavu a pripraviť sa na ďalší súboj. Ako som už povedal, dôležité sú teraz víťazstvá a prehry. Nič iné sa nepočíta,“ doplnil pre Boston Herald slovenský bek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Počítajú sa len víťazstvá, hovorí Chára