Po kritike od trénera ukázal Réway nájazdovú šou, dal tri góly

Martin Réway.
Martin Réway. (Autor: TASR)
TASR|26. sep 2015 o 13:40

Slovenský hokejista šiel na tri nájazdy a všetky parádne premenil.

PRAHA. Najlepším spôsobom reagoval na kritiku trénera mladý slovenský hokejista Martin Réway.

Útočník Sparty Praha podal v piatkovom zápase 5. kola českej extraligy proti Hradcu Králové (4:3 sn) skvelý výkon. V riadnom hracom čase strelil gól a v záverečnom rozstrele premenil všetky tri samostatné nájazdy, na ktoré sa postavil.

Stále ho niečo bolí, vravel kouč

Kouč Sparty Josef Jandač po utorkovom súboji 1. kola play off Ligy majstrov s Zürichom (3:2) Réwaya kritizoval za to, že v závere odstúpil z hry pre údajné žalúdočné problémy.

"Stále ho niečo bolí. Stále niečo má, je to s ním zložité. Raz zahrá parádne a druhýkrát ho nie je na ľade vidieť," povedal Jandač.

O tri dni neskôr však 20-ročný mladík žiaril. Pri nájazdoch trikrát nádherne prekonal brankára Adama Svobodu.

"Je veľmi šikovný. Trikrát ma prekabátil. Má takú rýchlu kľučku, že ak nemeriam dva a pol metra, tak sa tam nedostanem. Je to pán hokejista, klobúk dole," ocenil Réwayovo umenie brankár hostí.

"K tomu, čo predviedol, nie je čo dodať. Odohral vynikajúci zápas," poznamenal skúsený sparťanský útočník Lukáš Pech.

Nájazdy trénuje, nervózny nebol

Až tretí Réwayov premenený nájazd znamenal triumf, na predošlé dva dokázal súper odpovedať. "Čakal som, že pôjdem iba na jeden. Vedel som, čo urobím. Je to aj dosť o šťastí. Tentoraz to vyšlo, ale inokedy zasa nemusí," komentoval Réway.

Opäť tak ukázal, že v nájazdoch sa mu darí. "Na tréningoch mi celkom idú. Ale pamätám si, že tri trefy som premenil naposledy v doraste," podotkol.

Všetky nájazdy premenil chladnokrvne. "Nie som nervózny, často ich trénujem," tešil sa.

"Bol to jeho strelecký koncert, má veľmi šikovné ruky. Je to hráč, ktorý keď bude na sebe pracovať, tak si zahrá v NHL," tvrdí Pech.

Réwaya v roku 2013 draftoval v 4. kole Montreal. Zmluva so Spartou mu vyprší budúci rok. Pražania v piatok aj vďaka nemu pretlačili Hradec Králové a držia sa tak na čele extraligovej tabuľky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Po kritike od trénera ukázal Réway nájazdovú šou, dal tri góly