Po kolapse skončil v nemocnici. Blattera prepustia v pondelok

Sepp Blatter vyhľadal odbornú pomoc 6. novembra.
Sepp Blatter vyhľadal odbornú pomoc 6. novembra. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. nov 2015 o 16:36

Čelí viacerým obvineniam, deväťdesiat dní nemôže vykonávať svoju funkciu. Sepp Blatter 6. novembra vyhľadal po menšom kolapse odbornú pomoc.

LAUSANNE. Dosluhujúci a suspendovaný prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter zostáva po menšom kolapse v nemocničnej starostlivosti.

Zdravotnícke zariadenie vo Švajčiarsku by mal podľa jeho hovorcu Klausa Stöhlkera opustiť v pondelok 16. novembra. "V utorok začne znova oficiálne pracovať," povedal hovorca.

Blatter vyhľadal odbornú pomoc v piatok 6. novembra. Údajne na neho doľahol stres a lekári mu odporučili niekoľko dní oddychovať. "Nielen svetové médiá chcú s ním hovoriť. Nie sú jediní, kto sa na neho vypytuje," vravel Stöhlker.

"Je tu ďalších niekoľko nátlakových skupín, ktoré kladú rôzne otázky. Musí sa toľko zaoberať rôznymi komisiami a právnikmi. Dobre, že si trochu oddýchne pod lekárskym dohľadom."

sepp_res.jpg

Sepp Blatter čelí v poslednej dobe viacerým obvineniam. FOTO - TASR/AP.

Blatter nemôže 90 dní vykonávať svoju funkciu spolu s prezidentom Európskej futbalovej únie (UEFA) Michelom Platinim. Etická komisia oboch funkcionárov potrestala pre dva milióny švajčiarskych frankov.

Tie FIFA v roku 2011 s Blatterovým súhlasom poslala Platinimu ako doplatok za služby poradcu. Suma nebola podložená písomnou zmluvou, dohodli sa na nej iba ústne.

Blatter nedávno priznal zákulisné dohody o usporiadateľoch majstrovstiev sveta. Menej stresujúce nie je ani vlaňajšie prevalenie korupčnej kauzy v štruktúrach FIFA.

Poradca Walter Gagg podľa agentúry AP verí, že Blatter po vypršaní trestu bude prítomný 11. januára na slávnostnom vyhlasovaní víťaza ankety o Zlatú loptu pre najlepšieho futbalistu roka 2015.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Po kolapse skončil v nemocnici. Blattera prepustia v pondelok