Plzeň prehrala, jej zaváhanie využila Sparta

Radosť futbalistov Sparty.
Radosť futbalistov Sparty. (Autor: archív TASR)
SITA|9. nov 2014 o 19:38

Liberec remizoval s Hradcom Králové, Plzeň prehrala v Jihlave a Sparta zdolala Slovácko.

UHERSKÉ HRADIŠTĚ. Futbalisti Sparty Praha, ktorí sú v I-skupine Európskej ligy 2014/2015 súperom ŠK Slovan Bratislava, zvíťazili v nedeľňajšom zápase 14. kola najvyššej českej súťaže nad domácim tímom 1. FC Slovácko 2:0 (1:0).

Pred 7682 divákmi sa v drese "rudých" strelecky presadil v 38. min zblízka v pozícii zaváňajúcej ofsajdom Bořek Dočkal a v 57. min stanovil rezultát legionár z Pobrežia Slonoviny Tiémoko Konaté, ku ktorému sa po štandardke odrazila lopta a prekonal Milana Heču.

V bránke dal tréner Pražanov Vítězslav Lavička premiérovo príležitosť 24-ročnému Marekovi Štěchovi, ktorý sa v lete vrátil do Sparty z pôsobenia v Anglicku. Slovenský legionár Michal Breznaník nefiguroval v zápise o stretnutí, v drese Slovácka sedeli len na lavičke náhradníkov Tomáš Košút a Patrik Šimko.

V tabuľke Synot ligy je Sparta na 2. mieste s 31 bodmi (skóre 20:7), úradujúci český majster však znížil odstup na lídra tabuľky z Plzne na rozdiel jediného bodu. Viktoria prehrala v nedeľu podvečer v Jihlave 1:2.

Česko - Synot liga - 14. kolo - nedeľa

1. FC Slovácko - AC Sparta Praha 0:2 (0:1)

Góly: 38. B. Dočkal, 57. T. Konaté

Zostava Sparty Praha: Štěch - Kadeřábek, J. Brabec, M. Holek, Costa Nhamoinesu - L. Vácha (26. Vacek), Mareček - T. Konaté (87. R. Kováč), B. Dočkal, L. Krejčí (90. J. Pešek) - Lafata

Hradec Králové - Liberec 0:0

Juraj Križko odohral celé stretnutie, Martin Kuciak (obaja Hradec Králové) sedel na lavičke náhradníkov. Tomáš Ďubek, Ľuboš Kolár aj Michal Obročník odohrali celé stretnutie, Michal Hamuľak nastúpil v 84. min a Lukáš Hroššo (všetci Liberec) sedel na lavičke náhradníkov.

Jihlava - Viktoria Plzeň 2:1 (0:1)

Góly: 57. Mešanovič, 77. Masopust - 45. Limberský

Peter Šulek hral do 56. a Vladimír Kukoľ do 72. min, Matúš Marcin (všetci Jihlava) nefiguruje v zápise o stretnutí. Matúš Kozáčik odchytal celé stretnutie, Patrik Hrošovský hral do 82. min, Marek Bakoš sedel na lavičke náhradníkov, Marián Čišovský ani Martin Chrien (všetci Plzeň) nefigurujú v zápise o stretnutí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Plzeň prehrala, jej zaváhanie využila Sparta