Plíšková pred súbojom s Rybárikovou: Bude to veľmi, veľmi náročné druhé kolo

Magdaléna Rybáriková.
Magdaléna Rybáriková. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. júl 2017 o 13:52

Slovenská tenistka vyzve svetovú trojku.

LONDÝN. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková bude vo štvrtok v druhom kole grandslamového Wimbledonu v Londýne čeliť Češke a svetovej trojke Karolíne Plíškovej.

Tá síce - na rozdiel od 28-ročnej piešťanskej rodáčky - ešte nikdy nebola v treťom kole tohto turnaja, ale papierové rozloženie síl je jasné.

Zápas si chce užiť

"Je takmer svetovou jednotkou, bude obrovskou favoritkou. Hrá naozaj dobre, práve získala trofej v Eastbourne. Budem to mať veľmi zložité," povedala pre web Tenisovej asociácie žien (WTA) Rybáriková.

Vzhľadom na to, že som nasadená, je to podľa mňa veľmi, veľmi náročné druhé kolo.


Karolína Plíšková o Magdaléne Rybárikovej

"Teším sa však na poznatok, ako som na tom proti top hráčkam. Bude to zaujímavé a dúfam v dobrý zápas. Chcem si to užiť," priznala.

Rybáriková v utorok v prvom kole premohla 6:4, 6:1 Rumunku Monicu Niculescovú, 51. v singlovom renkingu. Sama teraz figuruje na 87. pozícii, po návrate zatiaľ najvyššie bola na 85. priečke.

"Zdolať niekoho s horším renkingom je očakávateľné. Náhle som však bola favoritkou aj proti súperke s vyšším rebríčkovým postavením. Nepredpokladala by som to, veď som v tomto období povyhrávala len turnaje kategórie ITF," skonštatovala bývalá 31. žena hodnotenia Rybáriková.

Pozrite si, aké údery predvádzala Rybáriková v prvom kole: fotogaléria

5.7.2017

V apríli bola až v piatej stovke

Slovenka vlani v lete podstúpila operáciu pravého kolena aj ľavého zápästia, vrátila sa vo februári, v marci bola na 453. priečke v počítačovom poradí. Medzičasom sa presadila na podujatiach ITF v Gifu, Fukuoke, Surbitone aj Ilkley a bola v semifinále turnaja WTA v Nottinghame.

"S Johannou Kontovou som v tom semifinále v Nottinghame prehrala vo dvoch setoch, ale bol to pomerne kvalitný zápas aj s prihliadnutím na to, že som pociťovala únavu. Predtým som hrala v Surbitone, mala som nabitý program. Proti Johanne to teda bolo okej," prezradila.

"Asi by sa to však dalo posudzovať inak, ak by som také výsledky podosahovala v Birminghame či Eastbourne. Nechcem vyhlásiť, že hrám úžasne, kým konštantne nebudem na príslušnej úrovni. Snažím sa zostať na zemi," podotkla Rybáriková, ktorá uspela v 24 z ostatných 26 duelov.

Plíšková očakáva ťažký súboj

Úradujúca finalistka newyorských US Open Plíšková je v strehu. "Myslím si, že pre mňa je to dosiaľ najťažší žreb na grandslamové druhé kolo. Vzhľadom na to, že som nasadená, je to podľa mňa veľmi, veľmi náročné druhé kolo," priznala Češka.

"Ešte sme proti sebe nehrali, ale viem, že Magda dokáže byť riadne nebezpečná. Najmä teraz, keď po návrate pozbierala hodnotné triumfy. Určite je pripravená a odhodlaná," pokračovala.

"Na tomto povrchu pri svojom štýle môže byť hrozbou. Predvádza kopu sljazov, dropšotov, má kvalitný servis, ide jej to pri sieti. Bez diskusie očakávam ťažký súboj," dodala Plíšková.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Plíšková pred súbojom s Rybárikovou: Bude to veľmi, veľmi náročné druhé kolo