Veľká smola. Blattnerovej aj Petrikovičovej ušlo finále o jednu priečku

Tatiana Blattnerová.
Tatiana Blattnerová. (Autor: TASR)
TASR|5. sep 2024 o 11:14 (aktualizované 5. sep 2024 o 13:00)

Slovenské reprezentantky tak figurujú v pozícii prvej náhradníčky.

PARÍŽ. Slovenská reprezentantka v paraplávaní Tatiana Blattnerová nepostúpila na PH v Paríži do finále kategórie SB11 na 100 m prsia.

Účasť medzi elitnou osmičkou jej ušla o jednu priečku, keď v rozplavbách obsadila 9. miesto časom 1:36,29 min.

Nevidiaca paraplavkyňa tak zopakovala svoje umiestnenie v tejto disciplíne z Tokia a pred finále figuruje iba v pozícii prvej náhradníčky.

"Mohlo to byť lepšie, dúfala som, že postúpim do finále a tam by som to ešte vylepšila. Chýbalo mi však dosť," zhodnotila.

Blattnerovú v Paríži čaká ešte štart na 100 m voľný spôsob. "Chcela by som si vylepšiť osobný rekord a uvidíme, čo z toho vznikne ďalej," dodala.

Blízko k finálovej účasti bola aj Karina Petrikovičová, ktorá súťažila v kategórii SB12.

Účasť medzi elitnou osmičkou jej ušla o 68 stotín sekundy, keď v rozplavbách obsadila takisto prvé nepostupové 9. miesto časom 1:32,51 min.

Tridsaťročná zrakovo znevýhodnená športovkyňa Petrikovičová zaplávala v aréne Paris La Défense čas 1:32,51 minúty.

"Nie je to osobák, takže nie som spokojná. Asi som sa po včerajšku nestihla poriadne zregenerovať a ukázalo sa to," povedala plavkyňa, ktorá získala v rovnakej disciplíne na aprílových ME bronz časom 1:33,84 min.

V Paríži jej nestačil lepší výkon ani na finále: "Presne tak, je tu obrovská konkurencia a to vidieť. Klobúk dole pred víťazkou, dať na 100 m prsia čas 1:13,19 minúty je veľmi pekný výkon. Mám čo robiť."

Petrikovičová dosiahla na prebiehajúcich hrách svoje najlepšie umiestnenie na znakárskej stovke, vo finále skončila siedma.

"S mojimi hlavnými disciplínami stovkou znak a stovkou kraul som celkovo spokojná. Vylepšila som si časy a v znaku som mala finálové umiestnenie.

Túto paralympiádu som si veľmi užila, atmosféra tu bola neopísateľná a dúfam, že budem aj o štyri roky v Los Angeles," dodala.

"Mohlo to byť lepšie, dúfala som, že postúpim do finále a tam by som to ešte vylepšila. Chýbalo mi však dosť," zhodnotila.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Paralympijské»Veľká smola. Blattnerovej aj Petrikovičovej ušlo finále o jednu priečku