Platini otvoril tému zimného termínu MS 2022

SITA|27. jan 2012 o 14:09

Platini trvá na tom, že by sa všetko dalo vyriešiť s minimálnym narušením kalendára.

LONDÝN. Líder Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini otvoril už raz uzavretú tému zimného termínu majstrovstiev sveta 2022 v Katare.

Návrat k návrhu vyhnúť sa extrémnym letným horúčavám na Strednom východe naznačil Francúz v rozhovore pre Daily Telegraph.

O tejto možnosti sa živo diskutovalo už po pridelení šampionátu Kataru, napokon sa myšlienka neujala aj pre neochotu špičkových európskych ligových súťaží pristúpiť k rozsiahlym zmenám v programe.

Platini však trvá na tom, že by sa všetko dalo vyriešiť s minimálnym narušením kalendára.

"Majstrovstvá sveta sú najdôležitejším futbalovým momentom za štyri roky. Kde je napísané, že by sa vždy mali hrať v júni? Nevidím žiaden problém v tom, aby sa hralo v decembri. Prečo by sa anglická Premier League nemohla skončiť na konci mája namiesto na začiatku a ušetrený čas presunúť na december? Na prvom mieste by mali byť majstrovstvá sveta a pohodlie fanúšikov," povedal Platini.

Prezident UEFA bráni správnosť svojho rozhodnutia dať v decembri 2010 hlas Kataru napriek hrozbe neznesiteľných podmienok. Odmieta obvinenia o vplyve francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho.

"Volil som región, ktorý nikdy doteraz neusporiadal majstrovstvá sveta, taká je moja filozofia. So Sarkozym to nemá nič spoločné. Ale myslím si, že po Juhoafrickej republike, kde mrzlo o piatej hodine popoludní, nemôžeme od fanúšikov žiadať, aby prišli do krajiny s 50 či 60 stupňami Celzia v júli. Najlepšie bude hrať v zime," zakončil Platini.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Platini otvoril tému zimného termínu MS 2022