Platini má súpera. Prezidentom FIFA chce byť Chung Mong-joon

Chung Mong-joon je po Michelovi Platinim druhým oficiálnym kandidátom na prezidenta FIFA.
Chung Mong-joon je po Michelovi Platinim druhým oficiálnym kandidátom na prezidenta FIFA. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. júl 2015 o 10:35

Ľudia už nechcú byť súčasťou korupcie. Chcú byť súčasťou riešenia. Nemôžeme nechať FIFA v takejto hanbe, vraví bývalý viceprezident FIFA.

SOUL. Bývalý viceprezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Chung Mong-joon potvrdil svoju kandidatúru na post šéfa FIFA. Definitívne rozhodnutie oznámil agentúre Reuters.

Juhokórejský funkcionár by mal ešte oficiálne potvrdiť kandidatúru na budúci mesiac počas cesty v Európe.

Len v stredu súčasný prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini takisto oznámil, že sa bude uchádzať o miesto po Seppovi Blatterovi.

Chung pred časom pred novinármi vyhlásil, že sa domnieva, že federácia sa stala skorumpovanejšou po jeho odchode z funkcie viceprezidenta v roku 2011. Podľa jeho slov neeurópsky líder by priniesol svieži vietor do FIFA.

Dlhoročný kritik Blattera tiež odsudzoval federáciu za to, že dovolila Švajčiarovi zotrvať prezidentom ďalších sedem mesiacov napriek početným hlasom, aby z postu okamžite odstúpil.

"Budem kandidovať na funkciu prezidenta FIFA. Nie je to ľahké, ale ľudia už nechcú byť súčasťou korupcie. Chcú byť súčasťou riešenia. Nemôžeme nechať FIFA v takejto hanbe," skonštatoval Juhokórejčan.

Chung Mong-joon už začiatkom júna naznačil, že bude kandidovať.

Jeden z najvplyvnejších funkcionárov v ázijskom futbale dodal, že podporu mu prisľúbil CONCACAF, riadiaci orgán pre futbal v Severnej a Strednej Amerike a Karibiku.

Voľby nového šéfa svetového futbalu sa uskutočnia 26. februára 2016 v Zürichu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Platini má súpera. Prezidentom FIFA chce byť Chung Mong-joon